Kohtla-Järve kunstide kooli galeriid ehivad väikeste kunstnike värvirikkad tööd

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Esimene näitus pakub suurt rõõmu nii väikestele kunstnikele endile kui ka nende juhendajatele.
Esimene näitus pakub suurt rõõmu nii väikestele kunstnikele endile kui ka nende juhendajatele. Foto: Erakogu

Kohtla-Järve kunstide kooli galeriis Ruut rõõmustavad silma kunstimaailmas oma esimesi samme astuvate 8-10aastaste laste joonistused. Juhendajad Viktoria Krivoglazova ja Veronika Pobežimova on näitusele välja valinud üle kahesaja värviküllase töö.

Viktoria Krivoglazova käe all käis sel õppeaastal kaks korda nädalas harjutamas 12 tüdrukut ja poissi. "Vanuse tõttu neid kunstide kooli veel ei võeta, ent joonistada tahavad nad ikka ja kunagi pole liiga vara alustada − kõik lapsed on oma olemuselt loojad. Püüan neid juhendada ise protsessi sekkumata, süstides neisse samas katsetamisjulgust, et nende siirus ja loomisrõõm alles jääksid," rääkis ta.

Veronika Pobežimova töötas tänavu üheteistkümne ettevalmistusrühma lapsega. Nemad plaanivad tulevikus kunstide koolis õpinguid jätkata, seetõttu oli neil ka tunde rohkem.

Foto: Peeter Lilleväli
Laste tööd on täis valgust, optimismi ja erksaid värve.
Laste tööd on täis valgust, optimismi ja erksaid värve. Foto: Peeter Lilleväli

Laste töid kogunes aasta jooksul palju rohkem, kui seintele ära mahtus. Oma vastukajas märgivad külastajad, et neid võluvad autorite siirus ning kõikidest töödest õhkuv rõõm.

"Mida vanemad lapsed, seda rohkem nad analüüsivad ning see jätab töödes kajastuva ärevuse ja mure näol oma jälje. Väikesed lapsed aga lihtsalt rõõmustavad elu ja kõige neid ümbritseva üle, laadides meid oma positiivsete emotsioonidega," rääkis Viktoria Krivoglazova.

Laste tööde näitust saab galeriis Ruut vaadata kuu aega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles