Euroopa päeva pidu toob Narva Eesti tuntud popartistide ja Ida-Viru noorte muusikute mammutkontserdi

Põhjarannik
Copy
Neljapäeva õhtul Narva Raekoja platsil toimuva mammutkontserdi lõpetab Eesti viimaste aastakümnete menukamaid bände Smilers.
Neljapäeva õhtul Narva Raekoja platsil toimuva mammutkontserdi lõpetab Eesti viimaste aastakümnete menukamaid bände Smilers. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Euroopa päeva puhul toimub neljapäeval Narvas Raekoja platsil suur tasuta kontsert, kus tulevad publiku ette nii Eesti tuntud artistid, Narva sümfooniaorkester kui ka Ida-Virumaa noored muusikud.

Kell 16.15 algava mammutkontserdi avavad Kohtla-Järve gümnaasiumi noorteorkester ja solistid. Publiku ette astub ka Kohtla-Järve gümnaasiumi folkrokkansambel Kratt. Samal õhtul esinevad koos Narva linna sümfooniaorkestriga Uku Suviste ja Alika Milova, kes on mõlemad esindanud Eestit ka "Eurovisiooni" lauluvõistlusel. Pika kontserdi finaalis tuleb lavale viimase 30 aasta Eesti menukamaid bände Smilers eesotsas Hendrik Sal-Salleriga.

Kontserdil ütlevad tervitussõnad Eesti president Alar Karis, Narva linnapea Jaan Toots ja Rootsi suursaadik Ingrid Tersman. Kontserdiga tähistatakse ka Eesti Euroopa Liitu ja NATOsse astumise 20. aastapäeva. Lisaks Narvale toimuvad sel päeval kontserdid ka pealinnas ja mitmes teises Eesti linnas.

Raekoja platsi ääres paiknevas Tartu ülikooli Narva kolledžis algab samal päeval kell 15 töömess "Ida-Viru tulevik", kus tutvustatakse maakonnas lähiaastatel avanevaid töövõimalusi ning aidatakse tööandjatel leida uusi töötajaid. Messil osalevad ettevõtted, kes on loomas Ida-Virumaale lähiaastatel mitmeid uusi ja maakonnale olulisi töökohti. Kohal on ka Ida-Virumaal tasemeõpet pakkuvad koolitusasutused, nagu Tartu ülikooli Narva kolledž, Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledž, Ida-Virumaa kutsehariduskeskus, Tallinna tervishoiu kõrgkool, sisekaitseakadeemia ja Jõhvi koodikool.

Euroopa päeval tähistatakse Euroopa Liidu sünnipäeva, milleks loetakse 1950. aasta 9. maid. Sel päeval tutvustas Prantsusmaa tollane välisminister Robert Schuman Euroopa ühendamise plaani, mis on tuntud kui Schumani deklaratsioon ja tagas sõjajärgsele Euroopale rahu ja heaolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles