Tantsustuudio Viis Tähte kevadkontsert kiirgab hõbedasäras

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Tantsustuudio Viis Tähte on vaatajaile ette valmistanud palju üllatusi.
Tantsustuudio Viis Tähte on vaatajaile ette valmistanud palju üllatusi. Foto: Erakogu

Laupäeval, 18. mail kell 15 annab tantsustuudio Viis Tähte Kohtla-Järve kultuurikeskuses kevadkontserdi "The art of intelligence". Pileti hind on 10 eurot.

Tantsustuudio Viis Tähte alustas oma edulugu 16 aastat tagasi Kohtla valla noortekeskuse huviringina, mille avas toonane Järve gümnaasiumi õpilane Ainikki Seppar.

Praeguseks 106 tantsijast koosneval viie vanuserühmaga suurel kollektiivil on olnud viljakas hooaeg: juhendajad Ainikki Seppar, Julia Rjazantseva ja Anastassia Tihhomirova on püüdnud tantsutunde võimalikult mitmekesistada: modern, džäss, hiphop, flamenko, latiino, improvisatsioon... Poolteist tundi kestval kontserdil saab vaadata kõiki nende paremad tantsunumbreid.

Vaatajaid ootab kontserdil ka palju üllatusi. Näiteks uus tatari tants: Ida-Virumaa tatari kultuuri ühing õmbles selle tarbeks imelised kostüümid, Julia Rjazantseva aga lavastas rahvatantsu, mis pääses Tartus peetud tantsuolümpial kolme parema sekka.

Püüdes arendada noorte tantsijate loomingulist fantaasiat, julgustavad koreograafid õpilasi ka ise tantse looma. Õpilaste endi seatud parimaid soolonumbreid ja duette saab publik kontserdil samuti nautida.

Saal ja lava säravad sel päeval hõbedaselt ning dresscode'iks on hõbedaste detailidega riietus.

"See ei tähenda, et kui keegi tuleb kohale mingis muus rõivastuses, siis teda kontserdile ei lastagi. Hõbedased riided ei ole kohustuslikud, kuid loovad meeleolu," sõnas Ainikki Seppar. "Eelmisel aastal oli meil teemaks "Gatsby" ja siis oli kõik vormistatud kuldsetes toonides. Seekord on teemaks hõbe ja kujundame ka lava sellele vastavalt."

Tagasi üles