Sillamäe saladused innustasid lasteraamatut kirjutama

Irina Kiviselg
, ajakirjanik
Copy
Helen Käit.
Helen Käit. Foto: Facebook

Laupäeval, 6. juulil kell 13 esitleb tunnustatud lastekirjanik Helen Käit Sillamäe muuseumis oma uut raamatut "Suur suveseiklus Sillamäel". Sissepääs on tasuta.

Autorit inspireerisid kirjutama saladuseloori mässitud Sillamäe linn ning samas kohas varem asunud Sillamäe ja Kannuka küla suvituslood. Raamat on mõeldud 6-12aastastele lugejatele, välja antud eesti keeles ning kohtumine Sillamäe muuseumis toimub samuti eesti keeles, ent vajaduse korral on võimalik tõlge vene keelde. Helen Käit ja illustratsioonide autor Sirly Oder jutustavad raamatu sünniloo, kunstnik korraldab lastele töötoa ning huvilised saavad teha koos autoritega jalutuskäigu raamatu tegevuspaikadesse.

Eesti esimene lastelugu Sillamäest algab sellega, et ühel kuumal suvisel pühapäeval katkeb Salandra ja Alfredi koolivaheajareis ootamatult Sillamäel. Ja kui kuulsas, ent neile tundmatus suvituslinnas tuleb veeta rikki läinud auto parandamist oodates vähemalt ööpäev, ei oska nad midagi oodata. Seda ei oska ka nende ema ja tema sõbranna, kes plaanisid lastele suveseikluse korraldada − ehkki hoopis teistsuguse. Eesti parim rannapromenaad ja laste uued sõbrad annavad puhkuseplaanidele uue suuna, mille osaks on käik tuumavarjendisse, ujuma õppimine, grillipidu rannas ja muidugi meeletult jäätist. Kui autoremont siis ikkagi venima hakkab, ei oska keegi selle üle ei pahandada ega kurvastada...

Tagasi üles