Tartumaa noorte keelpilliorkester tuleb Virumaale kontserdireisile

Copy
Karijärve keelpilliorkestri noored muusikud koos õpetajatega. Kaunist keelpillimuusikat kuuleb teisipäeval, 6. augustil Jõhvi Mihkli kirikus ja neljapäeval, 8. augustil Lüganuse kirikus.
Karijärve keelpilliorkestri noored muusikud koos õpetajatega. Kaunist keelpillimuusikat kuuleb teisipäeval, 6. augustil Jõhvi Mihkli kirikus ja neljapäeval, 8. augustil Lüganuse kirikus. Foto: Erakogu

Karijärve keelpilliorkester Tartumaalt kutsub virulasi muusikalisele jalutuskäigule läbi suviselt lõhnava lilleaia. Ida-Virumaal annab orkester kontserdi "Lillede valss" Jõhvi ja Lüganuse kirikus.

Kaunist keelpillimuusikat on võimalik kuulata teisipäeval, 6. augustil kell 18 Jõhvi Mihkli kirikus ja neljapäeval, 8. augustil kell 18 Lüganuse kirikus.

Karijärve keelpilliorkester ja solistid kutsuvad muusikalisele jalutuskäigule läbi suvise, lummavalt lõhnava värvilise lilleaia, peatudes ühe ja teise lille juures. Lilled on kord rõõmsalt heledavärvilised ja kord sügavamates, tumedamates toonides. Kontserdil kõlavad valsid Straussi, Tšaikovski, Chopini, Sibeliuse, Griegi, Schuberti ja Šostakovitši loomingust. Sissepääs on vaba annetusega.

Karijärve keelpilliorkester sai alguse 2007. aastal, kui Heino Elleri muusikakooli viiuliõpetaja Eveli Roosaar hakkas oma kodutalus Karijärvel suviti õpilastele viiulilaagreid korraldama. Orkester põhineb lastevanemate ja õpetaja erainitsiatiivil ning tegutseb projektipõhisel rahastusel.

Noorteorkestri koosseisu kuulub 30 last ja noort vanuses 7-20 eluaastat. Paljud mängijad on pälvinud rahvusvahelisi konkursivõite ja vanemad õpilased jätkavad muusikuteed nii Eestis kui välismaal õppides.

Orkester on keskendunud klassikalisele muusikale, kuid peab väga oluliseks ka Eesti lugude esitamist. Klassikalise ja rahvaliku keelpillimuusika mängimine, uue repertuaari õppimine, esinemine ja kontserdireisidel käimine on andnud sellele seltskonnale lausa perekondliku ühistunde, mida osatakse kõrgelt hinnata.

Karijärve keelpilliorkestri ülesastumised pakatavad alati noorte esinemisrõõmust, mis tõmbab kaasa ka publiku, olgu siis kontserdipaigaks prestiižikas linnasaal, kauge maakirik või taluhoov.

Igal suvel võtab orkester ette kontserdireisi ühte Eestimaa piirkonda: läinud aastal käis Läänemaal, sel aastal on kavas Ida- ja Lääne-Virumaa. Kontserdireisi ajal ööbivad lapsed kirikute pakutud majutuskohtades, kus lastevanemad saavad väikseid ja suuri pillimängijaid toetada enda valmistatud toiduga.

Tagasi üles