Valge saali uue hooaja avab Kiviõli kunstniku maalinäitus

Copy
Galina Jegorova kangatükkidest ruumiliste pannoode kogu on kohtlajärvelased juba näinud. Nüüd on valges saalis vaatamiseks välja pandud tema suur maalikogu.
Galina Jegorova kangatükkidest ruumiliste pannoode kogu on kohtlajärvelased juba näinud. Nüüd on valges saalis vaatamiseks välja pandud tema suur maalikogu. Foto: Irina Kiviselg / Põhjarannik

Laupäeval, 10. augustil kell 13 avab Kohtla-Järve põlevkivimuuseumi valges saalis oma maalide näituse Kiviõli muusikaõpetaja ja kunstnik Galina Jegorova.

Galina Jegorova on muusik ning Kiviõli kunstide koolis nelikümmend aastat akordioni õpetanud. Kujutav kunst on tema hobi, milles ta on saavutanud edu: iga tema näitus kogub rohkelt positiivset vastukaja, innustades kunstnikku oma kollektsiooni üha täiendama. Jegorova ise ütleb, et tal on põnev katsetada kõike − natüürmortidest ja maastikest kuni portreedeni välja.

Maalikunst pole aga ainus kunstisuund, mis teda paelub: mullu talvel vallutas ta kohtlajärvelaste südamed Kohtla-Järve raamatukogu lugemissaalis välja pandud tekstiilifantaasiatega − tuntud muinasjututegelasi kujutavad ruumilised värvikirevatest kangatükkidest pannood oli ta valmistanud spetsiaalselt lasteaia jaoks.

Galina Jegorova on juba korraldanud mitmeid isikunäitusi nii Kiviõlis kui ka Kohtla-Järvel. Näinud selle andeka autori töid Kohtla-Järve raamatukogus, pakkus galerist Helgi Kopliorg, et tema tööd võiks välja panna ka valges saalis. Jegorova jäi meeleldi nõusse, sest kutse mainekasse galeriisse on tema sõnul tõeline tunnustus.

"Ehkki tegelen joonistamisega juba ammu ja mul on isegi kujunduskunstniku diplom olemas, tekkis mul maalimise vastu suurem huvi umbes seitse aastat tagasi," sõnas Jegrova. "Harjutasin esmalt Tallinna kunstistuudios, aga kui Kiviõlis Aivar Rihkranna kunstistuudio avati, hakkasin ka seal käima. Ent kuna jätkan tööd koolis, on mul tegemist küllaga ja uusi maale ei sünni palju − kaks-kolm tükki aastas."

Valge saali täitmiseks neist igatahes piisas − seal on väljas üle kahekümne suurema ja väiksema eri žanris töö.

Tagasi üles