Kettaheite finaal kruvis Kristjan Čehi lähedastel Jõhvis pinge üles

Copy
Arvi istub kiiktoolis, mille ta osava tislerina armetust seisukorrast päästis ja korda tegi ning kus armastab külas käies istuda Kristjan Ceh. Karinil liiguvad pingelistel hetkedel käed silme ette. Pererahvas on katnud laua, kus eestimaiste heeringavõileibade kõrval on aukohal Kristjani Cehi vanemate farmis toodetud salaami.
Arvi istub kiiktoolis, mille ta osava tislerina armetust seisukorrast päästis ja korda tegi ning kus armastab külas käies istuda Kristjan Ceh. Karinil liiguvad pingelistel hetkedel käed silme ette. Pererahvas on katnud laua, kus eestimaiste heeringavõileibade kõrval on aukohal Kristjani Cehi vanemate farmis toodetud salaami. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Kõige hullem, kui jääb neljandaks," ütleb Karin, kui seame end sisse Orelite Jõhvi kodumajas, et hoida kettaheite finaalis pöialt Kristjan Čehile. Jõhvilastele peaaegu omakandimeheks saanud sloveenile, maailmameistrile ja valitsevale Euroopa meistrile, kes timmis oma olümpiavormi Ida-Virumaal ning kelle kihlatu Anna Maria on Karin ja Arvi Oreli lapselaps.

Orelite elutuba meenutab õdusat raamatu- ja kunstisalongi, kus teler pole tavaliselt peategelane. Aga ajutiselt on telereid lausa kaks. Üks on seinal ja näitab Kanal 2, kus jooksevad erinevad alad läbisegi. Teine pildikast seisab väärikal kirjutuslaual, vahendamas Eurosporti, kust tuleb parajasti ainult kettaheite finaal.

Teise teleri ostsid Anna Maria ja Kristjan, et saaks sporti terrassil jälgida. Kolmapäeva hilisõhtul on siiski õues rõske ja toas mõnusam, ehkki õueala on sama põnev kui Orelite maja sisemus − sealt leiab nii pubi, promenaadi, naiste paviljoni kui ka uhke kivikollektsiooni. Aga see vääriks juba eraldi lugu.

Tagasi üles