Põgenemistuba kaevanduse lõhkeainelaos paneb närvid ja nutikuse proovile

Copy
Põgenemistoa lindi lõikasid läbi Toila valla noored, kes olid selle loomise taga: Anette Tint, Anni Triin Salvan, Meribel Piirson, Lisann Sööt, Britta Eliise Astok, Gregor Männi ja Ellen Karolina Rooden. Kohtla-Nõmme tüdruk Ellen Karolina hakkab ka üheks mängujuhiks.
Põgenemistoa lindi lõikasid läbi Toila valla noored, kes olid selle loomise taga: Anette Tint, Anni Triin Salvan, Meribel Piirson, Lisann Sööt, Britta Eliise Astok, Gregor Männi ja Ellen Karolina Rooden. Kohtla-Nõmme tüdruk Ellen Karolina hakkab ka üheks mängujuhiks. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Toila valla noorte algatusel valmis Eesti kaevandusmuuseumis uus elamusturismi teenus − põgenemistuba −, milleks kohandati endised lõikeainelao ruumid.

Ehkki Eestis on põgenemistoad küllaltki levinud, oli Ida-Virumaal seni ainult üks, mis asub Narvas. Neljapäeval Kohtla-Nõmmel avatud põgenemistuba on ainulaadne, kuna asub kaheksa meetri sügavusel maa all ja on seotud Kohtla kaevanduse ajalooga. Unikaalsust lisab seegi, et idee on algatanud, lahenduse välja töötanud ning põgenemistoa loonud 14-17aastased Toila valla noored.

Anette Tint meenutas avamisel, et idee ei sündinud üleöö, vaid viis aastat tagasi, kui kamp Voka noortekeskuse noori otsustas halloween'i ajal rahvamaja kolmanda korruse põgenemistoaks muuta. Hiljem tegid noored veel ühe katsetuse, see osutus väga menukaks ja pani idanema mõtte püsivast põgenemistoast.

Tagasi üles