Hispaanias abis käinud Kohtla-Järve päästja: "Ikka väga kõvad mehed ja naised töötavad seal!"

Copy
Madis Volt on sellest nädalast tagasi koduses Kohtla-Järve päästekomandos. Varustus, mida ta Hispaanias kasutas, erineb sellest, millega Eesti päästjad on harjunud. Et palavusele vastu pidada, on nii kustutusjope kui ka -püksid õhukesed ja neil on tulekindel ainult välimine kiht (Eesti päästeülikonnal on kolm kihti tulekindlat materjali). Kergem on ka kiiver suitsu ja sädemete eest kaitsvate prillide ning näomaskiga. Rakmete sisse käib 3-liitrine veepaun − joogivee kaasaskandmine on kuumas kliimas kohustuslik. Saapad peavad toetama hüppeliigest, sest sõidukiga ei pääse igale poole ligi ja jalgsi liikumist mägisel maastikul on palju.
Madis Volt on sellest nädalast tagasi koduses Kohtla-Järve päästekomandos. Varustus, mida ta Hispaanias kasutas, erineb sellest, millega Eesti päästjad on harjunud. Et palavusele vastu pidada, on nii kustutusjope kui ka -püksid õhukesed ja neil on tulekindel ainult välimine kiht (Eesti päästeülikonnal on kolm kihti tulekindlat materjali). Kergem on ka kiiver suitsu ja sädemete eest kaitsvate prillide ning näomaskiga. Rakmete sisse käib 3-liitrine veepaun − joogivee kaasaskandmine on kuumas kliimas kohustuslik. Saapad peavad toetama hüppeliigest, sest sõidukiga ei pääse igale poole ligi ja jalgsi liikumist mägisel maastikul on palju. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nädalavahetusel naasis välismissioonilt esimene Eesti metsakustutusmeeskond, kes õppis Hispaanias võitlema sealsete laastavate metsa- ja maastikutulekahjudega. "Arvan, et sealt saadud kogemus on hindamatu nii mulle kui ka päästeametile. See on hoopis teine maailm võrreldes sellega, kuidas meie töötame," ütles ainsa idavirulasena meeskonda kuulunud Kohtla-Järve päästekomando päästja Madis Volt.

Miks otsustasite välismissioonile kandideerida?

Ma oskan seda tööd, vähemalt Eestis, ja tahtsin ennast mujal proovile panna. Eestlased sõitsid välisriiki metsatulekahjusid kustutama esimest korda. Keegi ei teadnud täpselt, mida oodata.

Tagasi üles