Jõhvi värske eelarve võib jõuda õiguskantsleri lauale

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi volikogu koalitsioon hääletas neljapäeval vallavalitsuse esitatud eelarve heakskiitmise poolt, kuigi opositsiooni väitel pole see õiguspärane.
Jõhvi volikogu koalitsioon hääletas neljapäeval vallavalitsuse esitatud eelarve heakskiitmise poolt, kuigi opositsiooni väitel pole see õiguspärane. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Jõhvi opositsioon võib pöörduda õiguskantsleri poole küsimaks hinnangut, kas neljapäeval heaks kiidetud Jõhvi eelarve võeti vastu õiguspäraselt. 

Opositsiooni pahameele põhjustas asjaolu, et 24. jaanuaril volikogus arutusel olnud eelarve eelnõu erines kardinaalselt sellest, mis esitati volikogule esimesele lugemisele mullu 1. detsembril. "See on hoopis teine eelarve ning neid muudatusi ei saa käsitleda parandusettepanekutena," ütles reformierakondlane Aivar Surva. Opositsiooni ärritas seegi, et viimane eelarve variant saadeti volikogu liikmetele alles istungipäeva, neljapäeva hommikul.

"Alates detsembrist on meile esitatud juba neli erinevat eelnõu," sõnas opositsiooni kuuluv Niina Neglason.

Vallavanem Martin Repinski seevastu leidis, et vallavalitsus on eelarvele lihtsalt teinud muudatusettepanekuid ning seetõttu on kõik korrektne. 

Ent sellisel moel eelarve vastuvõtmist ei toetanud ka koalitsiooni kuuluv Keskerakonna fraktsiooni liige Allan Mänd. Ta ütles, et sellise eelarve vastu oli ka eelarve- ja majanduskomisjon, mille esimees ta on. "Siin on nii palju rikkumisi, et polegi midagi rääkida," sõnas Mänd, lisades, et püüdis koalitsioonikaaslastele küll selgitada, et sel moel eelarve vastuvõtmine on õigusvastane, kuid teda ei kuulatud. 

Niina Neglasoni sõnul pole Jõhvi ajaloos varem seda juhtunud, et volikogu võtab vastu eelarve, mida ei toeta eelarve- ja majanduskomisjon. 

Aivar Surva ütles, et opositsioon kavatseb pöörduda õiguskantsleri poole saamaks hinnangut, kas Jõhvi tänavuse eelarve vastuvõtmine oli õiguspärane või mitte.  

Jõhvi valla tänavuse eelarve maht on 21,2 miljonit eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles