Narvas oli 16. veebruaril viimati nii soe 94 aastat tagasi

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Terviserada Narvas Äkkekülas.
Terviserada Narvas Äkkekülas. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Ilmateenistuse andmetel oli laupäeval kella 14 ja 15 vahel Narvas õhutemperatuuriks 7 kraadi. 

Viimati mõõdeti Ida-Virumaa suurimas linna 16. veebruaril nii palju soojakraade 1925. aastal ehk 96 aastat tagasi. Jõhvis oli kell 14 sooja 5,5 kraadi.

Ilmateenistusest öeldi ERR-ile, et kõige soojemaks kujunes laupäev Valgas, kus sooja mõõdeti täpselt 9 kraadi. Ehkki ametliku kinnituse saab uuel nädalal, oli see tõenäoliselt ajalooline selle kuupäeva soojarekord Valgas.

Tallinnas kerkis õhutemperatuur kella 14 ja 15 vahel 8,7 kraadini, mis on pealinna selle kuupäeva soojarekord. Senine 16. veebruari soojarekord püsis alates 1925. aastast, mil õhutemperatuur oli 5,1 kraadi.

Viimaste päevade sulaga on Jõhvi kaotanud ligikaudu veerandi lumekatte paksusest. Kui nädala alguses oli lumvaip ligemale 45 sentimeetri paksune, siis laupäeva hommikuks oli see sulanud 33 sentimeetrile. Jõhvi on aga endiselt üks lumerikkamaid piirkondi Eestis. Rohkem on lund vaid Lõuna-Eestis Haanjas, kus lumekatte paksus on 43 sentmeetrit. Tallinnasse on lund jäänud 11 sentimeetrit.

Tavatu soojuse taga on Lõuna-Euroopast siia tulnud hästi soe õhumass. Kevadilm kaua ei püsi, sest pühapäeva öösel jõuab Eestisse külm front ja esmaspäeva öösel langeb temperatuur kaheksa miinuskraadini.

Vaata Jõhvi lähipäevade ilmaprognoosi siit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles