Atsalama kõrtsi varemete juurde tuleb piknikupaik

Külli Kriis
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Atsalama vana seltsimaja lammutati tulevikule mõeldes: alles jäeti see, mida hiljem puhkeala rajades võiks ära kasutada.
Atsalama vana seltsimaja lammutati tulevikule mõeldes: alles jäeti see, mida hiljem puhkeala rajades võiks ära kasutada. Foto: Peeter Lilleväli/Põhjarannik

Poolteist aastat tagasi Atsalamas lammutatud seltsimaja asemele rajatakse sealset aja- ja kultuurilugu väärtustav puhkekoht.

"Päris maatasa hoonet ei lammutata: alles jäävad nii vundament kui ka osa paekivimüüre, mida ohutult säilitada kannatab. Viimastele on kavas kinnitada varikatused ja kujundada nende alla istumiskohad. Rajatakse ka pisike parkla ja kuivkäimlad, et maanteel sõitjad saaksid soovi korral seal puhkepausi teha. Alles jäävatele seinajuppidele tahetakse panna maja tutvustavad stendid," kirjutas Põhrannik 2017. aasta oktoobris, kui Atsalama vana seltsimaja tollase Mäetaguse vallavalitsuse tellimusel parasjagu lammutati.

Juba samal aastal telliti ASilt Kobras territooriumile eskiislahendus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles