Jõhvi vald läks siseministri vastu kohtusse (2)

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Katri Raik leiab, et Martin Repinski poolt kohtule esitatud kaebus on põhjendamatu.
Katri Raik leiab, et Martin Repinski poolt kohtule esitatud kaebus on põhjendamatu. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ühena viimastest sammudest Jõhvi vallavanemana kaebas keskerakondlasest Martin Repinski Jõhvi valla nimel kohtusse sotsist siseministri Katri Raigi väidetavate valeväidete esitamise eest.

Jõhvi vallavanema kohalt riigikogusse siirduv Martin Repinski leiab, et Katri Raik levitas valeväiteid, kui avaldas 22. märtsil oma Facebooki kontol teksti pealkirjaga "Keskerakond − käed eemale Jõhvi inimestest", mis ilmus ka mitmetes teistes meediakanalites. 

Repinski hinnangul ei vasta tõele Katri Raigi väide, et selle aasta alguses sai Jõhvi vallalt rahalise toetuse MTÜ Jõhvi Noorteparlament. "MTÜ Jõhvi Noorteparlament seostamine Jõhvi valla 2019. aasta eelarves ette nähtud toetusega on meelevaldne, sest ühtegi makset ei ole tehtud ja puuduvad ka mis tahes alused maksete tegemiseks tulevikus," vahendas Repinski sõnu vallalehe Jõhvi Teataja toimetaja Jevgenia Parv. 

"Mul on kahju, kuid ametis olev siseminister on läinud liialt hoogu ja ei suuda oma ütlusi enam kontrollida," sõnas Repinski. "Kuna ta on valla kohta avaldanud ebaõigeid väiteid, siis meil ei jäänud muud üle, kui ta nende eest kohtusse kaevata."

Repinski selgitas, et Jõhvi vald eraldas noortevolikogu tegevuskuludeks käesoleva aasta lisaeelarvega 30 000 eurot. 

Jõhvi Vald nõuab Katri Raigilt kohtu kaudu ebaõigeid väiteid ümber lükkava postituse avaldamist oma postituse "Keskerakond − käed eemale Jõhvi inimestest" juures.

Katri Raik ütles, et selle kohta, kas ta on noorteparlamendi rahastamise fakti osas eksinud või mitte, peab seisukoha võtma kohus. "Aga ma väidan endiselt, et vallaeelarve kaaskirjas oli selline rahaeraldus kirjas. Martin Repinski on ise nimetanud noorteparlamendi ja noortevolikogu omavahelist seost. Arusaamatu on, milles on probleem, aga ma usaldan kohust ja nii, kuidas ta leiab, ma ka käitun. Hetkel ma endal sellist surmavat süüd ei leia," sõnas ta.

Raik tõi samas esile, et kuna Martin Repinski vaidlustas vaid selle ühe fakti, siis järelikult ülejäänud postituse sisuga on ta nõus. "Seetõttu on mul ikkagi küsimus: mis Jõhvis toimub?"

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles