Mäetagusel kuuleb varajast muusikat noorte esituses

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Kontsert viib kuulajad tunnikeseks ajarännakule seitsme sajandi tagustele palverändurite radadele, kuninglikesse õukondadesse ja armunute unelmaisse," ütleb Kiili vanamuusikaansambli juht Heili Meibaum (esireas keskel).
"Kontsert viib kuulajad tunnikeseks ajarännakule seitsme sajandi tagustele palverändurite radadele, kuninglikesse õukondadesse ja armunute unelmaisse," ütleb Kiili vanamuusikaansambli juht Heili Meibaum (esireas keskel). Foto: Anna-Maria erakogu

8. aprillil kell 18 kõlab Mäetaguse mõisas rohkete kommentaaridega varustatud kontsert "Elav muusikaajalugu − keskaeg ja renessanss", kus astuvad üles bariton Tõnis Kaumann, Marten Meibaum keelpillidel, Jose Antonio Page Ramirez trompetil ning Kiili vanamuusikaansambel Heili Meibaumi juhendamisel. 

"Kontsert viib kuulajad tunnikeseks ajarännakule seitsme sajandi tagustele palverändurite radadele, kuninglikesse õukondadesse ja armunute unelmaisse. Lisaks saab heita pilgu keskaegsesse noodikirja ja proovida ladinakeelset laulukunsti. Teatraalne ja kaasahaarav kava 13.-16. sajandi muusikast on eeskätt mõeldud teadmiste täiendamiseks gümnaasiumiõpilastele. Kontserdikülastust võib planeerida lausa terve klassi ühise väljasõiduna. Samuti sobib muusikaõhtu oma mitmekesisuses nii väiksematele huvilistele kui ka vanavanematele. Võib tulla terve perega. Igaüks kuulab ja vaatab oma senisest teadmiste pagasist lähtudes," lubab Kiili vanamuusikaansambli juht Heili Meibaum.

Kiili vanamuusikaansambel on oma senise 15aastase tegevusaja jooksul andnud üle 400 kontserdi Eesti eri paigus − mõisates, kirikutes, kontserdisaalides −, esinenud raadios ja televisioonis, andnud välja kolm CDd. Ansambel on kogenud publikumenu kontserdireisidel Inglismaal, USAs, Kanadas, Iirimaal, Hispaanias, Rootsis, Soomes jm.

Samuti on tehtud koostööd eesti tippmuusikutega − näiteks ansambliga Hortus Musicus − ning korraldatud hulgaliselt vanamuusikat tutvustavaid koolikontserte. Ansambli eripäraks on Meibaumi sõnul särav lavaline koostöö eri vanuses noorte interpreetide vahel, kellest enamik on konkursivõitudega pärjatud noored muusikakeskkoolist, Kiili kunstide koolist ja Eesti muusikaakadeemiast  

Pilet kontserdile maksab 5, õpilastele ja pensionäridele 3 ning perele 12 eurot. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles