Põhjarannik 21. märtsil

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Valme tänavu veebruaris Narva piiripunkti lähedal. Olemasolevatel andmetel lahkus ta just nendes riietes 14. märtsil Eestist.
Andres Valme tänavu veebruaris Narva piiripunkti lähedal. Olemasolevatel andmetel lahkus ta just nendes riietes 14. märtsil Eestist. Foto: Ilja Smirnov

* Alates möödunud nädalast on teadmata kadunud Ida-Virumaal tuntud ühiskonnategelane Andres Valme. On alust oletada, et 51aastane mees viibib kusagil Venemaal. Andres Valme kadumisest andis teada tema endine abikaasa Jelena Valme. Jelena kirjutas Facebookis: "Laupäeval, 14. märtsil kell 20.50 Eesti aja järgi ületas ta Eesti ja Venemaa piiri ning pärast seda pole õnnestunud temaga ühendust saada. Tema telefonid ei vasta ja internetti ta ei ilmu. Ivangorodi politsei ei tea tema asukoha kohta esialgu midagi. Minu andmetel ei kavatsenud ta üldse Venemaale minna ning laupäeva õhtul pidi ta sõitma Narvast Kabelimetsa tallu. Sel päeval, 14. märtsil töötas ta Siivertsi kalmistul ning suundus Venemaale samas riietuses, millega töötas. Mingeid asju tal kaasas ei olnud."

* Jõhvi vallavalitsuse ehitusspetsialist Aleksei Železnjak vallandati alates eilsest, põhjuseks keeldumine allkirjastada ametijuhendit. Mees kavatseb enda ametist vabastamise vaidlustada. Viimane konflikt Železnjaki ja vallajuhtide vahel oli seotud sellega, et ehitusspetsialist keeldus väljastamast ehitusluba torustiku ümbertõstmiseks tulevase vabaajakeskuse ehituskrundil, kuigi vallavalitsus oli sellekohase määruse vastu võtnud. Železnjaki sõnul polnud kõik ehitusloa väljastamiseks tarvilikud tingimused täidetud, kuid vallavalitsus väitis vastupidist ning lõpuks väljastas ehitusloa vallavalitsuse liige Märt Marits. Hiljem selgus, et ehitusluba anti välja siiski õigusvastaselt, sest polnud saadud kooskõlastust keskkonnateenistuselt. Selle nädala kolmapäeval tunnistas vallavalitsus erakorralisel istungil ehitusloa kehtetuks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles