Andres Valme leiti Peterburi haiglast

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Valme
Andres Valme Foto: Ilja Smirnov

Ida-Virumaa ühiskonnategelane Andres Valme, kes 14. märtsil Venemaale läks ja seal kadunuks jäi, andis eile Facebookis endast ise märku.

"Ma asun alates 15. veebruarist Peterburi haiglas, ravin diabeeti," kirjutas Valme kuupäevi segi ajades (tegelikult alates 15. märtsist) eile päeval oma Facebooki kontol. "Arvatavasti jään haiglasse järgmise reedeni," lisas ta veidi hiljem.

Tema endine abikaasa Jelena Valme, kes 20. märtsil esimesena oma lähedase inimese kadumisest teada andis, rääkis eile Põhjarannikule, et sai Andresega telefonitsi ühendust, kuid nüüd on mees taas kättesaamatu ning juhtunu üksikasju ta esialgu ei tea. "Peamine, et ta on elus." Siiski on nüüd senisest veelgi rohkem alust oletada, et 51aastasel meesterahval oli tervis tal ammu diagnoositud suhkurtõve tõttu halvenenud.

Jelena Valmele tundus, et Andrese hääl oli nende eilse vestluse ajal loid.

Ta märkis, et viimasel ajal elas Andres koomalähedases, nn suhkrukooma seisundis. "Võimalik, et see teda tabaski."

Jelena Valme palus Andrest ennast mitte tülitada.

Nagu igal suhkruhaigel, on ka Andres Valmel nn diabeetiku pass, mis teavitab ümbritsevaid tema haigusest, ent keegi ei tea, kas Andres seda kaasas kannab või mitte.

Nagu Põhjarannik on juba varem kirjutanud, on Narva linnas ja Kohtla vallas Kabelimetsa külas elav Andres Valme aktiivne ühiskonnategelane. Kõige rohkem tuntust on ta kogunud sõjahaudade hooldajana Narvas ja Vaivara vallas. Praegu kuulub ta ka MTÜ Edise Rahvamaja juhatusse. Venemaal on ta eri aastatel kõige aktiivsemalt tegutsenud Iževskis ja Volgogradis.

Andres Valme kadumise kohta esitatud avalduse tõttu otsis Ivangorodi ja Kingissepa politsei meest taga ning algatas kriminaalmenetluse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles