Jõhvi vallavalitsusse kinnitati oma maja ametnikud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi vallavalitsuse liikmeteks kinnitati eile valla majandusspetsialist Aivo Tamm ja finantsjuht Küllike Olup.
Jõhvi vallavalitsuse liikmeteks kinnitati eile valla majandusspetsialist Aivo Tamm ja finantsjuht Küllike Olup. Foto: Peeter Lilleväli

Eile kinnitas Jõhvi uus võimuliit ametisse vallavalitsuse: peale vallavanem Eduard Easti kuuluvad nüüd sinna finantsjuht Küllike Olup ja majandusspetsialist Aivo Tamm.

Kui võimuvahetuse initsieerinud fraktsioon K.Õ.V.A. väitis umbusalduse sisseandmisest alates, et neil on olemas inimesed, keda vallavalitsusse seniste juhtide asemele tuua, siis eile selgus, et vallavalitsuse liikmeteks paneb uus võimuliit kaks ametnikku oma majast. Alguses oli Põhjaranniku andmetel peale Olupi ja Tamme kavas nimetada vallavalitsuse liikmeks ka sotsiaalteenistuse juht Sirli Tammiste, kuid mõni uue koalitsiooni liige oli sellele vastu. Siiski sattus Tammiste nimi volikogule esitatud eelnõusse, kuid vallavanem Eduard East nimetas seda trükiveaks.

Vallavalitsuse kinnitamisel sai uus koalitsioon 11 vajalikku häält kokku, nüüd opositsioonis olev endine võimuliit jäi erapooletuks.

Kohtus Salvaniga

Eelmisel nädalal ütles vallavanemaks valitud Eduard East, et ta loodab kiiresti kokku panna tegusa vallavalitsuse ning osa inimestega on tal kõnelused käimas. Kuid veel kolmapäeval, päev enne volikogu istungit, kohtus East kunagise Toila valla juhi ja endise Jõhvi gümnaasiumi direktori Tiit Salvaniga, et uurida tema valmisolekut Jõhvi vallavalitsusse tulla. "Jah, me kohtusime ja ta uuris, kas oleksin valmis vajaduse korral vallavalitsusse tulema. Ütlesin, et valdkond on mulle ju tuttav, sõltub tingimustest. Samal päeval helistas ta tagasi ja ütles, et kandidaadid leiti vallavalitsuses majasiseselt," ütles Salvan.

Volikogu esimees Teet Enok selgitas ametnike määramist vallavalitsuse liikmeks sellega, et vallavalitsus jätkaks teovõimelisena ja koostöös partneritega ei  tekiks tõrkeid. "Muidu oleks võinud tekkida olukord, kus vallavalitsusel teovõime puudub," sõnas ta ning lisas, et tulevikus on koalitsioonil vaja siiski leida vallavalitsuse liikmeteks inimesed, kellest saaksid valdkondade juhid. Küsimusele, millal uued juhid leitakse, vastas East, et kuna tema koordineerib volikogu tööd ja vallavalitsuse kokkupanek on vallavanema ülesanne, pole temal sellele korrektne vastata.

Küsimusele, miks uuel koalitsioonil ei õnnestunud kohe leida vallavalitsusse uusi võimekaid vallajuhte väljastpoolt maja, vastas ta: "Valikute tegemine on keeruline, inimesed ei ole valmis kohe tulema, neil on siduvad lepingud."

Seni oli vallavalitsuses peale vallavanema kolm vallavalitsuse liiget: üks vastutas arengu, teine majanduse ning kolmas hariduse, kultuuri ja spordi valdkonna eest.

Kui majanduse küsimusi hakkab vallavalitsuses kureerima Aivo Tamm, siis küsimusele, kes vastutab hariduse, kultuuri ja spordi eest, vastas East: "Mina."

Projektid jätkuvad

Kui Enok kinnitas, et edaspidi on vallavalitsuse liikmeteks kavas tuua siiski uued inimesed, siis East lausus, et ta ei välista seda. Ta nimetas uut vallavalitsust spetsialistide valitsuseks. Miks ei õnnestunud aga tuua vallavalitsusse uusi inimesi? "Sobivaid kandidaate oli, aga me ei jõudnud kokkuleppele," põhjendas East.

Volikogu esimees Teet Enok ütles, et vallavõimu vahetamise järel pole põhjust karta pooleliolevate ehitus- ja renoveerimisprojektide pärast. "Projektide osas ma praegu ei näe tõrkeid, pigem üritame anda hoogu juurde, kuidas uusi projekte alustada. Neid veab arenguosakond ning vahetult on selle valdkonna võtnud enda kontrolli alla ka vallavanem," lausus Enok.

Küsimuse peale, mis on praegu vallavalitsuse jaoks kõige põletavamad teemad, nimetas vallavanem Eduard East majandusaasta aruande kinnitamist, Kooli tänava, linna staadioni ning vene põhikooli renoveerimist.

Uue vallavalitsuse kinnitamisega kaotas töö ka vallavalitsuse üks staažikamaid töötajaid, senine vallavalitsuse liige arengu alal Vello Juhkov, kes praegu viibib haiguslehel. Talle määrati kolme kuu palga suurune hüvitis, mis on kokku 6300 eurot.

Ka uutele vallavalitsuse liikmetele määrati lisatasu ning nad hakkavad oma põhitöö ja vallavalitsuse liikme kohustuste täitmise eest saama 2100 eurot.

Eilsel volikogu istungil esitas Ljudmila Jantšenko uue koalitsiooni poolt umbusaldusavalduse ka haridus- ja noorsookomisjoni esimehe Elle Seliverstova vastu. Sellel oli üheksa allkirja, umbusalduse õnnestumiseks on tarvis 11 häält.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles