Narva haigla nõukogu toetas lasteosakonna ajutise sulgemise otsust

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aleksei Voronov
Aleksei Voronov Foto: Põhjarannik

Munitsipaalse SA Narva Haigla nõukogu, mis koosneb peamiselt Narva linnavolikogu liikmetest, kiitis heaks juhatuse plaani haigla lasteosakond raha kokkuhoiu eesmärgil ajutiselt sulgeda. Ent kui palju sellega säästetakse, pole esialgu teada.

Otsuse lasteosakond alates 1. juunist raha kokkuhoidmiseks neljaks kuuks sulgeda võttis vastu Narva haigla juhatuse liige, volikogusse kuuluv Olev Silland, kutsudes sellega esile kohalike lastevanemate negatiivse reaktsiooni.

Veel on hästi meeles, et 2016. aastal plaanis haigla juhtkond lasteosakonna sootuks likvideerida, kuid loobus sellest ideest linnaelanike tugeva vastuseisu tõttu.

Nüüdset kava lasteosakond ajutiselt kinni panna arutatakse Narva elanike kohtumisel haigla juhtkonnaga 30. mail Narva haigla polikliiniku konverentsisaalis.

Nõukogu esimehe Aleksei Voronovi sõnul nõustus nõukogu möödunud nädala lõpus juhatuse ettepanekuga lasteosakond neljaks kuuks kinni panna, ent kohustas seejuures juhtkonda kategooriliselt nimetatud aja möödudes osakonna töö endisel kujul taastama.

"Arutasime läbi veel ühe asja: kui juhtub mõni ettenägematu olukord või kui on tarvis lapsi laiemas mastaabis ravida, siis taastab lasteosakond kohe oma endisel kujul töö. Kuid praktika näitab, et suvel sellist asja ette tulla ei tohiks," märkis Voronov.

Ta on veendunud, et eraldi lasteosakonda on Narva haiglal vaja vaid külmal aastaajal, kui lapsed haigestuvad tavalisest sagedamini.

"Praegu aga minnakse käe- või jalaluumurruga ikkagi kirurgiaosakonda nagu varemgi; kui kõht valutab või on lahti, siis pöördutakse infektsiooniosakonda. Seepärast ongi suvel lasteosakonnas vähe patsiente. Arvan, et midagi hirmsat lasteosakonna ajutine sulgemine kaasa ei too. Ent kui tekib mingeid probleeme, siis sunnime juhatust osakonda kohe uuesti avama," kinnitas Voronov.

Nõukogu liikmed uurisid haigla juhtkonnalt, kui palju sihtasutus lasteosakonna ajutise sulgemisega kokku hoiab, ent pole vastust seni saanud. Teada on vaid niipalju, et see summa arvutatakse kokku ja tehakse teatavaks 30. mail toimuval kohtumisel linlastega.

SA Narva Haigla juhatuse liige Olev Silland rääkis nädal aega tagasi Põhjarannikule, et möödunud aastatel suleti lasteosakond üheks suvekuuks, nüüd aga otsustati kokkuhoiu perioodi pikendada.

"Lasteosakonnas on 20 voodikohta, aga kui seal viibib kahe suvekuu jooksul ravil keskmiselt kolm ja pool last, siis on selge, et kogu struktuuri ülal pidada ei ole ratsionaalne," sõnas ta. "Lasteosakond töötab teraapiakliiniku koosseisus, seal aga on inimesi rohkem ning seetõttu annab personali säärane rotatsioon suvel märgatavat kokkuhoidu. Samamoodi optimeeritakse ka teistes Eesti haiglates," selgitas Silland.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles