Paberleht 28. juunil: õitepark Toilasse, võimupööre Jõhvis, staadionimaraton Narvas, piirkonnapolitseiniku tööpäev Ida-Virumaal...

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praegu on Oru pargi servas asuva mänguväljaku ümbrus lage. Õite pargiga saab tüki tühja maad avalikus ruumis kaunimaks muuta. SIRLE SOMMER-KALDA
Praegu on Oru pargi servas asuva mänguväljaku ümbrus lage. Õite pargiga saab tüki tühja maad avalikus ruumis kaunimaks muuta. SIRLE SOMMER-KALDA Foto: Põhjarannik

Kui mujal Eestis kingitakse riigi sajandaks sünnipäevaks tammeparke, siis Toila hakkab eristuma õite pargiga, kus õitemere eest hoolitsevad iluõunapuud.

* **

Teisipäeval Jõhvi vallavanemaks valitud Martin Repinski lubas, et Jõhvis ei hakata juurutama Kohtla-Järve valitsemisstiili, ehkki uus koalitsioon tõstis esimese asjana umbes kolmandiku võrra uue vallavalitsuse liikmete töötasusid. Vallavanema palk hakkab olema senise 2800 euro asemel 3600 eurot kuus.

* **

Kui mujal Eestis kingitakse riigi sajandaks sünnipäevaks tammeparke, siis Toila hakkab eristuma õite pargiga, kus õitemere eest hoolitsevad iluõunapuud.

* **

Eelmisel suvel taimekaitsevahendi hoolimatu kasutamise tõttu massiliselt hukkunud mesilaste juhtum muutis mesinikud põllumeeste suhtes umbusklikuks ja nörritab korralikke, taimede pritsimisel kõiki reegleid järgivaid põllumehi.

* **

Põhjaranniku ajakirjanik Sirle Sommer-Kalda  ja fotograaf Matti Kämärä, kes teisipäeval töövarjudena Jõhvi piirkonnagrupi piirkonnavanemal Siim Linnardil sabas käisid, kogesid, et piirkonnapolitseiniku tööpäev on ühtaegu kurb ja naljakas.

* **

Neljal eelneval aastal Iisakus toimunud Ida-Virumaa staadionimaraton − üks Eesti omapärasemaid jooksuvõistlusi − toimub sel aastal Narvas. 3. ja 4. juulil lähetatakse Kreenholmi staadioni 400meetriseid ringe kerima nii kolmel täispikal kui kolmel poolmaratonil osalejad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles