Paberleht 14. augustil: Jõhvi taas linnaks, Narva keskerakondlased vs Jüri Ratas, "Kremli ööbikud", keelatud rokikontsert, peatreeneri lahkumine

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maakonnakeskus Jõhvi on 13 aastat olnud vald, ent nüüd soovib omavalitsus linna staatust tagasi. MATTI KÄMÄRÄ
Maakonnakeskus Jõhvi on 13 aastat olnud vald, ent nüüd soovib omavalitsus linna staatust tagasi. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

* Juuni lõpus Jõhvis võimule tulnud uus koalitsioon on astumas eeloleval neljapäeval toimuval volikogu istungil samme, et Jõhvi saaks haldusüksusena tagasi linna staatuse, mille ta 13 aasta eest toimunud ühinemise käigus kaotas. Vallavanem Martin Repinski  nõustus, et tegemist on pigem emotsionaalse otsusega, mis sisuliselt midagi ei muuda. "Aga ka emotsionaalsed otsused on olulised," sõnas ta.

* Ükski kaheksast Narva keskerakondlasest, kes said eelmisel nädalal kahtlustuse korruptsioonikuriteos, ei olnud eilseks ennast linnavolikogust taandanud, nagu resoluutses toonis nõudis Keskerakonna esimees Jüri Ratas. Otsus, kas järgida peaministri erakonna juhatuse otsust või hakata sellele vastu, peaks sündima kolmapäeval toimuval koosolekul.

* Põhjaranniku arvamusküljel asuvad Alutaguse vallavolikogu seitse liiget vallavanem Tauno Võhmari kaitsele, kellele osa volikogu liikmeid on kaalunud umbusalduse avaldamist selle eest, et vallavanem taunis volikogu varasemat otsust rajada Iisaku gümnaasiumisse korvpalliakadeemia.

* Juba praeguseks on 10.-22. augustini Narva Kreenholmi alal etenduvat Tartu Uue Teatri lavastust "Kremli ööbikud" külastanud tuhanded inimesed, kes varem jalgagi Narva pole tõstnud. Teiste seas oli aga etendusest vaimustuses ka põline narvalanna Jelena Valme, kes külastas esietendust koos Edgar Savisaarega. Ta  ütleb, et suur isklik positiivne üllatus oli Kreenholmi totaalne muutumine. "Olin seal omal ajal ka mõned aastad kangur ja see oli mu esimene töökoht!" sõnab Valme.

* 1. septembril  toimub Kohtla-Järve Järve linnaosas tiigi ääres asuvas pargis MTÜ Õige Valik korraldatud rokikontsert, mille peaesineja on legendaarne Vennaskond ja kus astuvad üles ka kohalikud bändid. Veel toimumata kontsert sai suure tähelepanu osaliseks juba juuni algul, kui sai selgeks, et linnavalitsus ei anna luba selle toimumiseks Ahtme linnaosas.

* Pühapäeva ennelõunal RMK Kauksi külastuskeskuse õuelt startinud vandersellid õnnistasid sisse uue matkatee, mis on ligi 400 kilomeetrit pikk ja lõpeb Eesti matkapealinnas Aegviidus. Teekond sinna − vaheldumisi rattaga ja jalgsi − kestab kaks nädalat.

* Ida-Virumaa parim jalgpallimeeskond Narva Trans peab ilmselt asuma otsima uut peatreenerit. Üle kolme aasta selles ametis olnud Adjam Kuzjajev, kelle miljonärist poeg Daler Kuzjajev kuulus äsjasel MMil ka Venemaa koondise põhikoosseisu, andis pärast Transi neljandat järjestikust kaotust ja sealhulgas viimati laupäeval Tallinna Levadiale 1:6 hävimist, märku, et tal on selleks korraks sellest tööst villand.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles