PABERLEHT 18. AUGUSTIL: Ametnike välitööde põhijäreldus - rohkem raha Ida-Virumaale, Voronov tegi Ratasele mati, Jõhvi volikogul veel üks aseesimees, Narva Transil türklasest peatreener

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametnike välitööde üks eestvedajaid oli kultuuriministeeriumi asekantsler Piret Hartman. MATTI KÄMÄRÄ
Ametnike välitööde üks eestvedajaid oli kultuuriministeeriumi asekantsler Piret Hartman. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Ida-Virumaal välitöödel olnud ametnikud jõudsid kaks nädalat kestnud mõttetöö ja kohtumiste käigus arusaamiseni, et maakond vajab arenguks riigilt senisest märksa rohkem raha ja eelkõige peaks see tulema siinsete ettevõtete riigile makstavatest keskkonnatasudest. Neljapäeval Tartu ülikooli Narva kolledžis toimunud välitööde lõpuseminaril osalenute hääletusel pälvis kahe nädala jooksul kogutud ideedest kõige rohkem ehk ligemale 32 protsenti toetust mõte suunata Ida-Viru ettevõtete makstavatest keskkonnatasudest rohkem Ida-Virumaale.  Asjatundjate žürii valis aga parimaks ideeks mõtte muuta Narva noorte paradiisiks.

* **

Narva linna sisuline valitseja Aleksei Voronov pani sel nädalal karjapoisi mati ka Keskerakonna esimehele ja peaminister Jüri Ratasele.  Ühe partii võit pole aga veel turniiri võit.  Kuid igatahes andis Voronov Keskerakonna praegusele esimehele selgelt mõista, et too võis küll olla osav Edgar Savisaare ja tema lähemate kaasvõitlejate erakonna kaptenisillalt tõrjumisel, aga Narva omasid juba nii lihtsalt auti ei mängi. Tänaes Põhjarannikus on ka intervjuu neljapäeval Voronovi leeri häältega ametisse valitud Narva linnavolikogu esimehe Irina Janovitšiga, kes jätkab samal ajal tööd ka Kreenholmi gümnaasiumi direktorina.

* **

Jõhvi uus võimuliiit jätkab omadele uute ametikohtade loomisega. Vajadus valida

Jõhvi volikogule veel üks aseesimees

tekitas volikogus tuliseid vaidlusi, ent lõpuks valiti aseesimeheks avalikkusele tundmatu Jekaterina Vassiljeva, kel on saadikutöö kogmust alles mõned kuud, kuna ta pääses volikogusse tänavu suvel Martin Repinski asendusliikmena. Tähelepanuväärne, et Keskerakonna valimiskampaanias ettevõtjana esitletud Vassiljeva kaubandusega tegelev firma OÜ Katerine  on viimase kuue kvartali  jooksul riigile makse maksnud kokku tervelt -  26 eurot ehk neli eurot iga kvartali kohta.

* **

Põhjaranniku nädalalõpu pikk intervjuu on seekord Jõhvi vene põhikooli direktori Irina Šulginaga, kellel on viimased kolmveerand aastat olnud tihedad. Lisaks õppetöö ajutisele kolimisele Ida-Viru kutseõppekeskuse ruumidesse on ta pidanud hoidma kätt pulsil koolimaja ulatuslikul renoveerimisel, olles samal ajal Jõhvi volikogus, kus on toimunud samuti tormilised sündmused.

* *'

Pärtlipäeval saab 90aastaseks Narva-Jõesuu vallas Perjatsi külas elav Vaivara kandi maa sool Meedy Hiielo. Meedy kannab kohalikku mälu ja näitab oma vitaalsusega, et ei kõige raskemad saatuselöögid ega "liiga põnevad ajad" suuda tugeva tahte ja selge maainimese mõistusega naisterahvast murda.

* **

Arvamusküljel kirjutab Narva muinsuskaitsja Jüri Tõnisson, et ENSV sunnitöölaagrite ajaloo uurimine ja neist jäänud kalmistute isetegevuslik tähistamine on lootusetu, kuni see pole üks kohaliku omavalitsuse kohustusi.

* **

Türklasest peatreeneri saanud Narva Trans pääses välja pikast mõõnast, kui alistas eile õhtul koduväljakul 4:1 meistriliigas eelviimasel kohal oleva Viljandi Tuleviku. Varem Türgi esiliiga klubides abitreenerina tegutsenud Cenk Özcan täitis koha, mis jäi vabaks, kui viimased kolm aastat Narvas head tööd teinud Adjam Kuzjajevil sai pärast kaotuste lainet sellest ametist kõrini ja ta ootamatult klubist lahkus.

Kõiki neid ja teisigi lugusid saab täies ulatuses lugeda Põhjaranniku paberlehest, mida on  on postkasti kõige mugavam tellida veebikeskkonnast tellimine.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles