PABERLEHT 23. AUGUSTIL: Õitepark Toilas, Narva linnapea tulevik, 21 miljoni projekt, Tatjana Mannima tegi tippspordiga lõpu

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õite pargi vedaja Piia Tamm (vasakul) rõõmustab, kui oma perepuu saab mulda. Sama suur rõõm on tal ettevõtmises kaasa löönud ülejäänud 99 pere üle. 
MATTI KÄMÄRÄ
Õite pargi vedaja Piia Tamm (vasakul) rõõmustab, kui oma perepuu saab mulda. Sama suur rõõm on tal ettevõtmises kaasa löönud ülejäänud 99 pere üle. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Eesti Vabariigi taasiseseisvumispäeval rajati

Toilas õite park

, mis on perede kingitus nii iseendale, kogukonnale kui ka saja-aastasele Eestile. 20. augusti ennelõunal kogunes Toila spaa lähedale haljasalale mitusada labidate, rehade ja kastekannudega varustatud inimest, pisipõnnidest memmede-taatideni. Õite pargi rajajaid ootasid kopaga maasse kaevatud ja tasandatud augud, kuhu olid lisatud kompost ning istutamist ootav iluõunapuu. Ettevõtmises osalejad said valida 11 sordi hulgast meelepärase õite- ja lehevärviga istiku. Seejärel jäi üle puu istutamine "ära vormistada" ja tähistada see sildiga, millel oma pere laste nimed.

* **

Kuna 13 Keskerakonna senist liiget astus möödunud nädalal erakonnast välja, on vältimatult päevakorda kerkinud küsimus, milline saab edaspidi olema Keskerakonna liikmesuse säilitanud

Narva linnapea Tarmo Tammiste

poliitiline toetus ja kas tal õnnestub meeri ametikohale edasi jääda. Tammiste ise viibib puhkusel, distantseerudes nõnda praegu Narvat tabanud poliitilisest kriisist.

* **

Alutaguse vallavolikogu annab täna pärast istungit

vallavanem Tauno Võhmarile

võimaluse oma korvpalliakadeemiavastast sõnavõttu selgitada. Istungi päevakorras umbusaldusavaldust märgitud ei ole.

* **

Eesti taasiseseisvumisele pühendatud 22. Oru pargi promenaad õnnestus koerailma kiuste. Artistid tänasid publikut vapruse eest ja korraldajad rõõmustasid, et leidsid tänu vesistavale taevataadile uue kontserdipaiga − pärnapuude allee pakkus üritusele looduslikku katusealust.

* **

Külli Kriis kirjutab, et rääkides peatselt käivituvast Purtse jõe puhastamisest, tuleb tõdeda, et neli aastat kestva ja 21 miljonit maksva projekti käigus võetakse Purtse jõe endaga väga vähe ette; küll aga pannakse kinni seda endiselt reostusega toitev fenoolisoo ning tehakse puhtaks Purtse jõkke suubuv Kohtla jõgi.

* **

Varem korduvalt äparadanud Kohtla-Järvele uute mänguväljakute ehitamishange seekord ei nurjunud, kuid planeeritud nelja väljaku asemel võimaldavad hankel pakutud hinnad rajada siiski vaid kolm väljakut.

* **

Ida-Virumaa selle sajandi edukamaid sportlasi, kolmedel oliümpiamängudel võistelnud murdmaasuusataja Tatjana Mannima tegi oma pika sportlaskarjääriga lõpu.

* **

Kolmapäeval mängiti Kreenholmi manufaktuuri hoovis viimast korda Jaak Joala elutööst muusikalises-tragikoomilises vormis kõnelevat lavastust "Kremli ööbikud". Ehkki üleeile sadas taevast peaaegu pussnuge, salvestas ERR üleeilse etenduse ajaloo tarvis. Põhjarannik uuris asjaosalistelt, kuidas projekt ja selle salvestamine õnnestusid.

* **

Oktoobris peaks Kreenholmis näha saama juba uut etendust - kevadel edasilükatud teatriprojekt Oomen teeb uue katse.

Kõiki neid ja teisigi lugusid saab täies ulatuses lugeda Põhjaranniku paberlehest, mida on  on postkasti kõige mugavam tellida veebikeskkonnast tellimine.ee

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles