PABERLEHT 25. AUGUSTIL: Valaste platvormi vundament ohtlikus seisus, Kohtla-Järve elanikel 1000 allkirja koos, prügiveo räige hinnatõus Lüganusel, soode taastaja Marko Kohv

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Vaateplatvormi vundamenti hoiab veel koos vist ainult platvorm ise," tuleb Maksim Sarajevi sõnul  lammutamiseks uus lahendus leida. MATTI KÄMÄRÄ
"Vaateplatvormi vundamenti hoiab veel koos vist ainult platvorm ise," tuleb Maksim Sarajevi sõnul lammutamiseks uus lahendus leida. MATTI KÄMÄRÄ Foto: Põhjarannik

Valaste joa matkaraja ja trepistiku ehitusel tuleb vana vaateplatvormi lammutamiseks teha uus projekt, samuti korrigeerida uue trepiplatvormi asukohta. Platvormi vundamendi seisukord osutus selliseks, et koos hoiab ainult platvorm ise ning kui platvormi teisaldama hakata, võib vundament alt ära sõita.

* **

Reedel avati Narvas Puškini tänaval Eestimaa rahvuste salu. Iga sinna kasvama pandud puu tähistab üht Eestis elavat rahvust.

* **

Eile algas Kreenholmis "Narva linna labor" ehk "Urban Lab",  kus arutatakse postindustriaalset linnaruumi puudutavaid teemasid. Leidmaks analooge, on kohal külalised Detroitist, leiavad aset sümpoosion, töötoad, kunstilised sekkumised, linnaretked ning mitmed teised sündmused. Eriline pärl oli ööl vastu tänast toimunud Detroiti elektronmuusikaduo Dopplereffekt ülesastumine Kreenholmi kunstiresidentuuris.

* **

Kohtla-Järve elaniku said petitsioonile "Laske meil hingata!" kokku üle tuhande allkirja ja nüüd peab riigikogu hakkab seda ka menetlema. Kas ja kui kiiresti sellest reaalset kasu sünnib, sõltub suuresti parlamendis olevatest Ida-Viru saadikutest, kes peavad pakkuma välja probleemi lahendamiseks reaalsed teed ja leidma nendele ka toetust teiste saadikute seast.

* **

Augustikuuga lõpeb korraldatud jäätmeveo leping endise Lüganuse valla territooriumil ning see kasvatab prügiveo hinda kuni 18 korda. 

* **

Jõhvi on sel nädalavahetusel noorte korvpallurite päralt. 25. korda toimuval korvpalliturniiril "Jõhvi/Järve karikas", mis tänavu peetakse kevadel surnud Raul Rõõmuse mälestuseks, osaleb üle kuuesaja korvpalluri Eesti, Läti ja Venemaa  64 võistkonnast.

* **

Põhjaranniku nädalalõpu pika intervjuu tegi Külli Kriis Eestimaa looduse fondi (ELF) soode taastamise eksperdi Marko Kohviga, kes ütleb, et inimeste suhtumine soodesse on uskumatult lühikese ajaga teinud läbi palju muutusi: lauskuivendamisest kaitsmise ja lõpuks taastamiseni.

* **

Nädalalõpuküsitluses räägivad vastajad, mida nad ootavad president Kersti Kaljulaidi tulekust Ida-Virumaale.

* **

Teet Korsten tegi intervjuu 20. augustil 1973. aastal sündinud kohtlajärvelase Janek Raigiga, kes oli 15. eluaastast täpselt 30 aastat tagasi Pilistvere kirikus asutatud rahvusliku erakonna Eesti Rahvusliku Sõltumatuse Partei (ERSP) noorliige, et uurida, kuidas peaaegu lapsed aitasid omal ajal kaasa vaba Eesti taastamisele − kuidas saadi üle pelust ja milliseid paleusi hoiti majakana silme ees.

* **

Arvamusküljel  arutleb Anvar Samost selle üle, mis on põhjustanud ootamatu trügimise valimiskünnise servas ehk nendes olemaolevates ja loomisel olevates erakondades, kelle tõenäosus parlamenti pääseda pole kuigi suur.

Kõiki neid ja teisigi lugusid saab täies ulatuses lugeda Põhjaranniku paberlehest, mida on  on postkasti kõige mugavam tellida veebikeskkonnast tellimine.ee

 

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles