PABERLEHT 28. AUGUSTIL: President Narvas, Peipsi kandi toit leidis tuhandeid fänne, ettevõtjad võitlevad karjääri vastu, Alutaguse volikogu esimehe tool kõigub

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nägi välja president Kersti Kaljulaidi esimese Narva visiidi algus 2016. aasta oktoobris. Tänavu tõotab ilm tulla päikeselisem ning ka visiit ise märksa põhjalikum − president kolib ajutiselt Narva. ILJA SMIRNOV
Nii nägi välja president Kersti Kaljulaidi esimese Narva visiidi algus 2016. aasta oktoobris. Tänavu tõotab ilm tulla päikeselisem ning ka visiit ise märksa põhjalikum − president kolib ajutiselt Narva. ILJA SMIRNOV Foto: Põhjarannik

Teisipäeval alustab Eesti Vabariigi president Kersti Kaljulaid Narvas oma üheksa päeva kestvat töösessiooni.  Selle aja jooksul on tal kavas kohtuda kohaliku elu edendajatega, külastada ettevõtteid ja omavalitsusi, koole ja kodanikuühendusi ning riigiasutusi. Samuti toimuvad Narvas mitmed töökohtumised ning tseremooniad, mida tavapäraselt Tallinnas Kadriorus peetakse.

Põhjarannik käis esmaspäeval vaatamas, kuidas Narva presidendi tulekuks valmistutakse. Parajasti löödi läikima Kerese tänaval asuvat Elektra külalismaja, mille kõiki kuut olemasolevat tuba Kersti Kaljulaid koos oma meeskonnaga asustab. Tegemist on väga tagasihoidliku külalismajaga, mille plussideks võib pidada suhtelist privaatsust ja asukohta Narva linna südames.

* **

Arvamusküljel kirjutab Erik Gamzejev, et kui president Kersti Kaljulaid suudab mõne Ida-Virumaal olemise nädala jooksul luua tausta selleks, et kõik erakonnad hakkaksid Ida-Viru teemade vastu senisest rohkem huvi tundma, et häid investeerimisvõimalusi kaaluvad ettevõtjad pööraksid pilgu Ida-Virumaa poole ja narvalased leiaksid, et Eesti on ikka väga vahva riik, kus on selline äge president, siis on maakond saanud ilmselt rohkemgi, kui oodata oleks osanud.

* **

Alutaguse vallavanemat tema Iisaku gümnaasiumi teemalise ütlemise tõttu ähvardanud umbusaldamine jääb ära;

järgmisel istungil hakkab volikogu umbusaldama hoopis oma esimeest Raivo Raapi

.

* **

Ehkki soojatootja Adven Eesti tõdeb, et hakkpuidu hind on kerkinud aastaga kolmandiku võrra, tehakse Püssis ettevalmistusi uue

hakkpuidukatlamaja ehitamiseks

, mis peaks tagama hinna stabiilsuse ning lootuse, et toasooja hind võiks pisut langeda.

* **

Taastuvenergia kasvav osakaal põlevkivienergiat välja ei tõrju, küll aga on Eesti Energia võtnud kindla suuna selle tootmise puhtamaks muutmisele. "Eesti Energia arenguedu võti peitub keskkonnasäästlike tehnoloogiate kasutamises ja taastuvenergia rakendamises. Meil peab olema väga selge plaan, kuidas oma tootmist tulevikus üha puhtamaks saada − siis oleme kestvad," ütles Eesti Energia keskkonnapäeval ettevõtte juhatuse esimees

Hando Sutter

.

* **

Mitmed Narva

ettevõtjad on Kadastiku karjääris lubjakivi kaevandamise taastamise vastu

. Narva linnavolikogu kantseleisse laekus 14 ettevõtte juhi allkirjaga pöördumine. Karjääri naabruses tegutsevaid ettevõtjaid häirivad lõhkamiste ja lubjakivi purustamisega tekkivad müra ja tolm.

* **

Peipsi kandi toit

sai juurde tuhandeid fänne. Nädalavahetusel Setumaalt Vasknarvani Peipsi ääres ja selle lähistel tegutsenud ning kohalikku toitu pakkunud üle poolesaja ajutise restorani võtsid vastu mitu korda rohkem külalisi, kui oskasid oodata.

* **

Ida-Virumaa suuremaid rahvapidusid − kaevurite päev − tõi ka tänavu kokku tuhandeid inimesi. Pidustused toimusid nagu ikka augusti viimasel pühapäeval ja nüüd juba mitmendat aastat järjest Eesti kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel. Eesti Energia ja Viru Keemia Grupi korraldataval peol tunnustasid mõlema ettevõtte juhid paremaid töötajaid. Laval esinesid Sofia Rubina ja Tanja Mihhailova.

* **

Muinastulede ööl Toila rannas juba 11. korda toimunud tuleskulptuuride võistlusel teenis tänavu esikoha Kohtla-Järve Lions-klubi, kes ehitas õnne tähendava ruunimärgi. Teiseks tuli TTÜ Virumaa kolledži võistkond Teaduserüütlid, kelle taies kujutas kaevurilampi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles