Jõhvi võimupöörde lugu: mis toimus kulisside taga?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Poolt ja vastu. Umbusaldushääletus selle nädala teisipäeval Jõhvi volikogus, kus opositsioonil jäid puudu nende hääled, kes tegelikult umbusalduse taga olid. PEETER LILLEVÄLI
Poolt ja vastu. Umbusaldushääletus selle nädala teisipäeval Jõhvi volikogus, kus opositsioonil jäid puudu nende hääled, kes tegelikult umbusalduse taga olid. PEETER LILLEVÄLI Foto: Põhjarannik

Kas Jõhvi volikogu opositsioon oli tõesti nii loll, et läks vallavalitsuse ja volikogu esimehe vastu umbusaldusavaldust esitades ette kaotama, sest puudu jäi ju lõpuks kolm-neli häält? Asi oli oluliselt keerulisem, mille tulemusel peab opositsioon tõdema, et teda võidi ära kasutada. See lugu ei pretendeeri absoluutsele tõele (kuna seda pole olemas) ning tugineb osalejate isiklikele meenutustele, arusaamadele ja versioonidele.  

2. septembril helises volikogu opositsioonifraktsiooni Jõhvi Eest juhi Niina Neglasoni mobiiltelefon. Helistaja oli endine vallavanem, praegune volikogu aseesimees, Nikolai Ossipenko nimekirja Jõhvi − Meie Kodu kuuluv Aleksei Naumkin, kes rääkis, et sooviks Neglasoniga kokku saada ja arutada olukorda, mis on vallas tekkinud. Uus kõne Naumkinilt tuli 4. septembril. Koalitsiooni kuuluv Naumkin ütles, et talle ei meeldi praeguse võimu rahalaristamine, spetsialistide asendamine omade jopedega jne. 

Oli see nüüd juhus või ei, aga samal päeval helistas Neglasonile teine koalitsionäär, Allan Mänd keskerakondlaste leerist, kes tuli seejärel Neglasoni juurde koju. Männil oli sõnum, et ….

Mis sõnum Männil oli? Kes noolis vallavanema kohta ja hiljem kannapöörde tegi?  Mida soovisid valimiskomisjoni liikmete survestajad? Kes kellele Tartust tervisi saatis? Neile ja mitmetele teistele Jõhvi vallavõimude umbusaldamise kummalise looga seotud küsimustele leiab vastused laupäeva, 29. septembri,  Põhjaranniku paberlehes ilmuvast pikast loost.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles