Sõjaajalooklubid võtavad Narvas koha sisse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nii nagu eelmisel aastal, võib ka tänavu selles kindel olla, et 1700. aasta lahingu rekonstruktsioon lõpeb rootslaste võiduga.
Nii nagu eelmisel aastal, võib ka tänavu selles kindel olla, et 1700. aasta lahingu rekonstruktsioon lõpeb rootslaste võiduga. Foto: JEVGENI AŠIHHMIN

Narva kutsub taas retkele 300 aasta tagusesse aega, et saada osa elluäratatud ajaloost.

Juba mitu aastat järjest tulevad sõjaajalooklubid Eestist, Lätist, Venemaalt, Soomest, Ukrainast, Rootsist ja Norrast novembris piirilinna, et elustada Narva lähedal toimunud ajaloolised sündmused.

19. novembril algusega kell 15 leiab Narva linnuse territooriumil aset iga-aastane 1700. aasta lahingu rekonstruktsioon.

Venemaa kuulutas Rootsile sõja 1700. aasta augustis. Septembris jõudsid Vene väed Narva ja Ivangorodi ning algas piiramine. Sama aasta novembriks oli Narva koondunud ligi 40 000 Vene armee sõdurit. Koos armeega saabus siia ka Vene tsaar Peeter I. 19. novembril 1700 toimus lahing, mille võitis Rootsi armee noore kuninga Karl XII juhtimisel. (PR)

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles