Narva kolledž jätab vana majaga hüvasti

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reedel jätavad TÜ Narva kolledži juhtkond eesotsas direktori Katri Raigiga ja tudengid vana õppehoonega pidulikult hüvasti ning hakkavad valmistuma Raekoja platsi kolimiseks. Seda viimast on oodatud seitse aastat.
Reedel jätavad TÜ Narva kolledži juhtkond eesotsas direktori Katri Raigiga ja tudengid vana õppehoonega pidulikult hüvasti ning hakkavad valmistuma Raekoja platsi kolimiseks. Seda viimast on oodatud seitse aastat. Foto: ILJA SMIRNOV/ARHIIV

Tartu ülikooli Narva kolledži tudengid ja juhtkond korraldavad sel reedel vanast õppehoonest lahkumise puhul peo. Järgmine nädal kolitakse juba äsjavalminud majja.

Kolledži töötajate hüvastijätt Paul Kerese tänava majaga ja sellele järgnev tudengipidu toimuvad 12. oktoobril ehk enne kolimist. Asi on selles, et uues majas lõpetatakse viimaseid töid ja kolledž loodab Narva linnavalitsuselt Raekoja platsil vastvalminud hoonele kasutusloa saada järgmise nädala kolmapäeval. Sel juhul algab õppetöö seal alles esmaspäeval, 22. oktoobril. Enne aga tuleb kolida.

Üks nädal kahe maja vahel

Kuigi kogu uus varustus, sisustus ja mööbel ootavad kolijaid enam-vähem planeeritud asukohtades, tekitab suurt peavalu raamatukogu kolimine. Raamatukogule on ruumid ette nähtud pööningul: erakordse ja palju vaidlusi põhjustanud katuse all.

Narva kolledži raamatukogu hakkab kolima eeloleval esmaspäeval. See suur töö usaldatakse kolimisfirmale.

"Hiljem, 18. või 19. oktoobrist alates, kolime oma asjad kuidagi ise," ütles Põhjarannikule kolledži direktor Katri Raik.

Reedene lahkumisõhtu toimub vana õppehoone keldrikorrusel Studiosuse baaris ja selle teemasid kaalutakse hoolikalt. Õhtu korraldaja Vladimir Izotov jutustas, et tegevus jagatakse epohhideks, alustades kaugest minevikust. Külalistest on oodata Narvas tuntud inimesi, kes on seotud kolledži, kunagi selles majas tegutsenud polütehnikumi või Narva kõrgema kooliga.

Hüvastijätuõhtule on Izotovi sõnul oodatud kõik soovijad, kuigi baari muidugi lõputult rahvast ei mahu.

"Küll see sisse saab, kel kolledž südamelähedane," märkis õhtu korraldaja tähendusrikkalt.

Vana hoone läheb müüki

Kolledži uue Raekoja platsi hoone pidulik ja ametlik avamine leiab aset alles novembris. Selleks ajaks on sealt kindlasti kadunud värvide ja muu ehituskeemia lõhnad ning tudengid on ennast kenasti sisse seadnud. Kutsutud on kõrged külalised, sealhulgas president Ilves.

Tühjaks jääv vana õppehoone antakse üle Tartu ülikooli varaosakonna haldusse. Katri Raigi sõnul saab kinnisvara detailplaneeringu ja läheb müüki. Tegu on neljakorruselise, koridoride ja kabinettidega tüüpmajaga, mis ehitati 1964. aastal polütehnikumi jaoks. 1990ndatel tegutses seal Narva kõrgem kool, mis 1999. aastal reorganiseeriti TÜ kolledžiks.

Kuulsa maletaja tänavalt ei lahku tudengid siiski täielikult, sest samuti 1964. aastal ehitatud naaberhoones on ühiselamu. Ülikool kavatseb selle lähemas tulevikus remontida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles