Arstid ei lahku Järve linnaosast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järve linnaosa polikliinikus jätkavad tööd kõik eriarstid, kes siin praegugi vastu võtavad.
Järve linnaosa polikliinikus jätkavad tööd kõik eriarstid, kes siin praegugi vastu võtavad. Foto: Peeter Lilleväli

Pärast Ida-Viru keskhaigla aktiivraviosakondade kolimist Puru uude korpusse, osutatakse Järve linnaosas jätkuvalt ambulatoorset eriarstiabi ning statsionaarset hooldus- ja taastusravi.  

Homsest ei osutata Kohtla-Järve Järve linnaosas enam ööpäev läbi vältimatut arstiabi. Erakorralisi patsiente teenindatakse nüüdsest ainult Ahtme linnaosa uues korpuses. 9. maist  võetakse seal haigeid ka statsionaarravile.

Statsionaarravi ja sünnitusosakond kolivad Järve linnaosa haiglahoonest ära. Sinna jäävad vaid taastusraviosakond ja hooldusravivoodid. Tänavu aasta teises pooles on kavas see korpus renoveerida, et saaks kasutusele võtta 50 hooldusravivoodit.

Arstide vastuvõtt jätkub

Ida-Viru keskhaigla (IVKH) juhatuse esimees Tarmo Bakler  rahustab Järve linnaosa elanikke, kes arvavad, et nüüdsest on ka arstide ambulatoorne vastuvõtt ainult Purul. Ta kinnitab, et Järve linnaosa polikliinikus jätkavad tööd kõik spetsialistid, kes seal praegugi vastu võtavad.

"Me ei arva, et ambulatoorset tööd tuleb rohkem arendada Purul,"  ütles Bakler. "Võib-olla jäävad tulevikus mõned eriarstid ainult ühte kohta, kuid praegu ei ole kavas vähendada ambulatoorse vastuvõtu mahtu Järve linnaosas."

Järve linnaosa polikliinikus jätkuvad järgmised ambulatoorsed vastuvõtud: kardioloogia, neuroloogia, pediaatria, üldkirurgia, kardiovaskulaarkirurgia, uroloogia, ortopeedia, nakkushaigused,  otolarüngoloogia, oftalmoloogia, dermatoveneroloogia, endokrinoloogia, valuravi kabinet, tööhügieen, geriaatria, koduõendus, diabeetikute jalaravi kabinet, diabeediõde ja toitumisalane nõustamine, emakakaelavähi profülaktika, haavahooldusõde, ämmaemanda vastuvõtt, perekool, hambaravi ja kirurgia, hammaste proteesimine ja ortodontia.

Üleminekuperioodil aktiivraviosakondade kolimisel Purule võivad ajutiselt muutuda üksikute eriarstide vastuvõtuajad ja -kohad Kohtla-Järve ning Puru polikliinikus. Näiteks suvel kolib tuberkuloosiosakonna ambulants (Torujõe 15) Ravi tänava ruumidesse, kus seni asus erakorralise meditsiini osakond.  Tuberkuloosiosakonna statsionaarravi jääb aga endiselt aadressile Torujõe 3.

Diagnostikateenistused jäävad ka

Järve linnaosas tehakse jätkuvalt ka funktsionaalset diagnostikat : EKGd, koormustesti, südame ultraheliuuringut, laborianalüüse (veeniveri, uriini- ja roojaproov), radioloogilisi uuringuid  (ultraheli, röntgenograafiat, hammaste panoraampilte). Ainult mammograafiat, kompuutertomograafiat ja magnetresonantstomograafiat tehakse nüüd Purul.

Järve linnaosa taastus- ja hooldusravikliinik (nii statsionaaris kui polikliinikus) osutavad jätkuvalt selliseid teenuseid nagu elektriravi, ultraheli, valgusravi, laserravi, magnetravi, inhalatsioon, soojusravi (parafiin, osokeriit), vesiravi, ravimuda, massaaž, ravivõimlemine.

Tarmo Bakleri sõnul suudab haigla arstide puudusest hoolimata osutada praegu kõiki neid teenuseid, mida keskhaiglalt nõutakse. Ta märkis, et arstide ambulatoorne vastuvõtt  toimub peale Kohtla-Järve ka Sillamäel ja Kiviõlis. IVKH võtab aastas vastu 200 000 patsienti, sealhulgas 12 000 statsionaarravile ja 3000 päevastatsionaari.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles