Kohtla-Nõmme vallavanemaks sai kundalane Riina Sooäär

Külli Kriis
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Olin sisemiselt valmis, et siin on asju, mida tuleb väga kiiresti lahendama hakata," on Riina Sooäär täis tahet kohe tegutsema hakkama.
"Olin sisemiselt valmis, et siin on asju, mida tuleb väga kiiresti lahendama hakata," on Riina Sooäär täis tahet kohe tegutsema hakkama. Foto: Matti Kämärä

Värsket vallavanemat ootab muude kiiret lahendamist vajavate probleemide seas ees vajadus täita vallavalitsuses tühjaks jäänud ametikohad.

Kohtla-Nõmme vallavalitsuse majandusjuhataja lahkus ametist novembris, kahe nädala pärast lahkub kauaaegne vallasekretär, abivallavanema koht on kevadest saati täitmata.

"Ma olin sisemiselt valmis, et siin on asju, mis tuleb väga kiiresti lahendada. On aru saada, et võimuvahetus on vallas palju muutnud," ütles vastselt vallavanemaks valitud Riina Sooäär, et volikogu istungil kuuldu ei pannud teda Kohtla-Nõmmele tuleku otsust kahetsema.

Sooääre kandidatuuri vallavanema kohale toetas volikogus viis saadikut, vastu oli neljast opositsioonisaadikust ainsana kohal olnud Illart Jool.

Samasugune häälte suhe saatis ka vallavalitsuse liikmete arvu (3) ja koosseisu kinnitamist (omavalitsustöö kogemustega ettevõtja Märt Marits ja Kohtla jaama elanik Tiit Raud) ning vallavanema töötasu ja hüvitise kinnitamist. Praegusega võrreldes pisike palgatõus poleemikat ei tekitanud, küll aga kahtles Jool, kas vald jaksab kanda vallavanemale ja ühele mujal elavale vallavalitsuse liikmele isikliku auto kasutamise hüvitamiseks määratud summat, mis tema arvestuste kohaselt küünib aastas kokku kuue tuhande euro kanti.

Riina Sooäär ütles, et täitmata ametikohti ta ületamatuks probleemiks ei pea: "Mõne inimesega on juba läbi räägitud ja äärmisel juhul saab mõnda teenust ka sisse osta. Esimese asjana tahan kohtuda senise vallavanemaga ja ennast olulisemate asjadega kurssi viia. Kindel on see, et igapäevaelu peab toimima - tänavavalgustus põlema ja lumi lükatud saama. Pisut pikemalt ette vaadates tuleb kaaluda, millistest Euroopa Liidu uue programmperioodi valdkondadest oleks võimalik ja vajalik siia raha juurde tõmmata."

Saaremaal sündinud ja gümnaasiumi lõpetanud 37aastane Riina Sooäär õppis Tartu ülikoolis majandust; lõpetamise järel töötas keskkriminaalpolitseis majanduskuritegude uurijana ning seejärel rahapesu vastu võitlemise büroos. 2003. aastast oli Kunda linnavalitsuse arendusnõunik, 2012. aasta algusest Kunda linnapea.

"Elukaaslane ja lapsed - 12aastane poiss ja kuuene tüdruk - on mu vahel üsna pikkade tööpäevadega harjunud," ei pea ta Kohtla-Nõmmet Kundast liiga kaugel asuvaks töökohaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles