Alexela ostab kogu Kiviõli Keemiatööstuse

Põhjarannik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiviõli Keemiatööstus.
Kiviõli Keemiatööstus. Foto: Matti Kämärä

Eesti suurettevõtjale  Heiti Häälele kuuluv valdusettevõte Alexela Energia ostab ka teise poole Kiviõli Keemiatööstusest, mis seni kuulub isale ja pojale Toomas ja Raivo Tammele. 

Alexela Energia teatas eile, et esitas 21. märtsil konkurentsiametile taotluse Kiviõli Keemiatööstuse täielikuks omandamiseks.

ASi Alexela Energia juhatuse liikme Heiti Hääle venna Marti Hääle sõnul on möödunud kahel aastal Kiviõli Keemiatööstuse arengusse investeeritud juba üle 15 miljoni euro, millest suurema osa moodustasid keskkonnainvesteeringud. "Kiviõli Keemiatööstuse arengustrateegia näeb aastateks 2015-2020 ette investeeringuid 55 miljoni euro ulatuses, mille tulemusel luuakse ka olemasolevale 650 töökohale lisaks kuni 100 uut ametikohta," selgitas Hääl.

Äripäeva teatel ei soovinud Raivo Tamm tehingut veel kommenteerida. "Tehke teatise põhjal oma järeldused. Vaatame, mis aeg toob. Räägime sellest hiljem, siis, kui on asi niikaugel," kommenteeris Tamm.

17. veebruaril 2012 ostis Alexela Energia uue tütarettevõtte OÜ Kiviõli Keemiatööstuse Varad. 50protsendilise osaluse eest tasuti toona 30,3 miljonit eurot.

Poolte kokkuleppel on seekordse tehingu hind konfidentsiaalne. Äripäeva hinnangul võib selle suurusjärk jääda vahemikku 40-50 miljonit eurot.

Heiti Hääl (pildil) rääkis Põhjarannikule 2012. aasta alguses, veidi pärast poole Kiviõli Keemiatööstuse ostmist, et Kiviõlil on õli tootmiseks väga suur potentsiaal. "Loogiline oleks, et õli tootmise võimsus kasvaks kolme aasta perspektiivis vähemalt kolm korda. Me saaksime oma karjäärist ka põlevkivi kaevandada mitu korda rohkem kui praegu," sõnas Hääl toona, tunnistades, et oli juba siis huvitatud kogu ettevõtte ostmisest.

Samas tõdes Hääl tookord, et  enne mahu kasvatamise kallale asumist tuleb  lahendada õli tootmisega kaasnevad keskkonnaprobleemid. (PR)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles