Narva-Jõesuus toimus võimupööre

Ilja Smirnov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heiki Johannesele avaldati umbusaldust linnavolikogu töö halva korraldamise eest. Koos temaga jäi oma ametikohast ilma volikogu aseesimees Igor Moškov.
Heiki Johannesele avaldati umbusaldust linnavolikogu töö halva korraldamise eest. Koos temaga jäi oma ametikohast ilma volikogu aseesimees Igor Moškov. Foto: Ilja Smirnov

Narva-Jõesuu volikogu esimehele Heiki Johannesele  ja aseesimehele Igor Moškovi ametist tagandamine näitab, et kuurortlinnas on tekkinud uus võimuliit. 

Sotsiaaldemokraatliku Erakonna liige Heiki Johannes oli varem piirivalvur, hiljem töötas Meresuu spaahotellis ning pärast temale edukaks osutunud valimisi 2013. aasta oktoobris sai temast Narva-Jõesuu linnavolikogu esimees. Aseesimeheks valiti Reformierakonna liige, ehitusettevõtja Igor Moškov.

Nad pandi linnavolikogu juhtima eelmise aasta lõpus pärast koalitsioonileppe sõlmimist: vähemuses olnud valimisliit Lemmik Linn ühines sotsiaaldemokraatide nimekirjas olnud Johannesega ja valimisliidust Ühtne Narva-Jõesuu üle tulnud Moškoviga, saades sel moel 7 mandaati 13st.

"Kunstlikult tekitatud tülid"

2014. aasta sügisel aga hakkas seesama Lemmik Linn rääkima rahulolematusest Johannese ja Moškovi tööga. Liidu liider Tatjana Pagajeva tõdes hiljuti Põhjarannikule antud kommentaaris, et nad ei saa oma ülesannetega hakkama ning korraldavad linnavolikogu tööd halvasti.

Sama teatas novembri lõpus ka opositsioon ja esitas  neile umbusaldusavalduse. Valimisliidu Ühtne Narva-Jõesuu liider, endine linnavolikogu esimees Raivo Murd ütles, et praegused juhid on aastaga näidanud, et ei saa oma tööga hakkama: "Linnavolikogu istungile laekub väga vähe projekte, küsimused on halvasti ette valmistatud..."

17. detsembril hääletas Johannesele umbusalduse avaldamise poolt 9 linnavolikogu liiget, Moškovile avaldas umbusaldust 10 liiget.

Heiki Johannes ütles pärast ametist tagandamist Põhjarannikule, et jutt on tegelikult mitte nende töö aadressil tehtavatest märkustest, vaid "mõningate inimeste isiklikest huvidest".

"Varsti tuleb veel üks umbusalduse avaldamine − linnapeale. Selles ma enam ei kahtlegi," ütles Johannes, kinnitades Tatjana Pagajeva detsembri keskel öeldud sõnu. "Kuid ma ei arva, et linnapea tuleks välja vahetada. Need on mingid kunstlikult tekitatud tülid," lisas ta.

Uus koalitsioon

Pärast volikogu esimehele umbusalduse avaldamist antakse tema volitused kuni uute valimiste läbiviimiseni üle aseesimehele. Ent kuna praegusel juhul aseesimees samuti puudub, võttis juhtimisohjad seaduse järgi ajutiselt üle vanim linnavolikogu liige − 69aastane Aleksandr Žignovski valimisliidust Ühtne Narva-Jõesuu.

Heiki Johannese andmetel kavatsevad ta volikogu esimehe kohalt nihutanud kolleegid uue istungi ja uued esimehe valimised läbi viia aasta viimastel päevadel. "Nad kiirustavad ja on portfellid juba ilusti omavahel ära jaganud," väitis ta lisades, et ettevalmistused võimupöördeks  on käinud juba suvest saadik.

Tatjana Pagajeva kinnitas eile, et istung koos valimistega on kavas 30. detsembril.

"Jah, võib öelda, et välja on kujunenud uus koalitsioon," kinnitas ta koostööd Ühtse Narva-Jõesuu liikmetega, muu hulgas ka Raivo Murdiga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles