Sõnajalad: Aidu tuulepargi ümber toimuv on absurd! (1)

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Oleg (vasakul) ja Andres Sõnajalg ütlesid juulis Põhjarannikule antud intervjuus, et on veendunud, et kohus annab neile õiguse ning nad saavad Aidu tuulepargi rajamist jätkata.
Oleg (vasakul) ja Andres Sõnajalg ütlesid juulis Põhjarannikule antud intervjuus, et on veendunud, et kohus annab neile õiguse ning nad saavad Aidu tuulepargi rajamist jätkata. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Aidu tuuleparki rajavad ning selle tõttu riigiga vastuollu sattunud ettevõtjad Andres Sõnajalg ja Oleg Sõnajalg on veendunud, et õigus selles vaidluses on nende poolel ning peagi saavad nad hakata tuuleparki edasi arendama.

Kaitseministeerium ütleb, et teie tuulikud segavad NATO radarit, tehnilise järelevalve amet ütleb, et kaks püsti pandud tuulikut ei vasta nõuetele, ja üldse on kohaliku omavalitsuse välja antud ehitusluba justiitsministeeriumi arvates ebaseaduslikult väljastatud. Kas teie olete ainsad tuuleparkide arendajad, kellega riik nii protsessib?

A.S.: Nad võitlevad ju kõigi vastu: alles oli Varja tuulepark kohtus, siis Päite-Vaivina tuulepark, enne seda Purtse tuulepark. Kõik projektid, mis Virumaal on, välja arvatud Eesti Energia projektid, on jõudnud kohtuvaidlusteni, kõik lõppenud vaidlused on riik senini kaotanud. Riik ei saa endale sellist mainekahju lubada. Kui on üks Kellavere radar, mis on tegelikult üks väike punn posti otsas...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles