Kaitseministeeriumi kantsler: selliseid tuulikuid nagu Aidus pole keegi kunagi kooskõlastanud

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kui vennad Sõnajalad on veendunud, et neil õnnestub Aidu tuuleparki praegusel moel edasi arendada, siis kaitseministeeriumi kantsler Kristjan Prikk ei näe selleks mingit võimalust.
Kui vennad Sõnajalad on veendunud, et neil õnnestub Aidu tuuleparki praegusel moel edasi arendada, siis kaitseministeeriumi kantsler Kristjan Prikk ei näe selleks mingit võimalust. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Kui riigiga vastuollu sattunud Aidu tuulikuparki arendavad vennad Sõnajalad kinnitavad, et nemad on pargi rajamist ette valmistades kõik seadusest tulenevad toimingud teinud ning sinna rajatud tuulikud on seaduslikud, siis kaitseministeeriumi kantsler Kristjan Prikk kinnitab intervjuus Põhjarannikule, et selliseid tuulikuid, nagu sinna püsti pandi, pole nemad ega ükski teine instants kunagi kooskõlastanud.

Millest tekkisid vastuolud Aidu tuulikupargis? Ettevõtjatest vennad Sõnajalad panid kaks tuulikut püsti ja riik äkki ütles, et ei, te ei tohtinud seda teha, mis tundub kummaline.

Tegemist on rajatistega, mille ehitamine ja kooskõlastamine käib riigi ja kohaliku omavalitsuse reeglite alla. Selle arenduse puhul on nendest reeglitest oluliselt mööda mindud. Selliste tehniliste omadustega tuulikute ehitamiseks pole kaitseministeeriumilt kunagi kooskõlastust küsitud. Kaitseministeeriumi-poolne kooskõlastamise kohustus on seotud meiepoolse kohustusega tagada Eesti sõjalise kaitse jaoks vajalike eelhoiatussüsteemide töökord. Ja see on vaidluse põhisisu. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles