Mare Roosileht – põlevkivilinna hariduselu mõjukaim naine

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Mare Roosileht ütleb, et tal on kogu aeg olnud põnev tööelu. See saab nüüd uue vaatuse Virumaa kolledži direktorina.
Mare Roosileht ütleb, et tal on kogu aeg olnud põnev tööelu. See saab nüüd uue vaatuse Virumaa kolledži direktorina. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Mare Roosileht juhib 1. septembrist Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledžit ja teda võib pidada vastsündinud Kohtla-Järve gümnaasiumi ristiemaks. Tema unistus on, et noored ihaldaksid inseneriharidust, sest see on vajalik nii Eestile kui avab ka neile endile kõik uksed. "Insener saab olla näitleja ja poeet, aga vastupidi mitte."

Sa oled matemaatikuna üllatavalt emotsionaalne ja kirglik inimene, seega alustame tunnetest. Mida sa tundsid tänavu Virumaa kolledži avaaktusel esimest korda direktorina oma kolleegide ja üliõpilaste ette astudes?

Meie avaaktus oli 31. augustil, aga ametlikult olen direktor 1. septembrist. Kuna lõplik otsus [direktori kinnitas ametisse Tallinna tehnikaülikooli nõukogu − toim.] tuli neli päeva enne seda, siis kindlasti ma ei tundnud end kuidagi teistmoodi kui varem. Selles, et ma juhatasin sisse ja viisin läbi aktust, ei olnud ka midagi erilist, sest olen ennegi seal sõna võtnud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles