Narva kultuurirevolutsiooni ergutajat Helen Sildnat tõmbab umbsõlmede lahtipusimine

Teet Korsten
, ajakirjanik
Copy
Helen Sildna: "Usun, et meie sisse kodeeritud hõimuinstinktid on tugevamad, kui ise tunnistame. Vaatad, kuidas inimesed tantsivad näiteks GusGusi teknorütmi järgi, ja näed, et siin ja praegu unustasime hetkeks oma erinevused, et koos tantsida, ning see loob võimsa vundamendi paremaks kooseksisteerimiseks."
Helen Sildna: "Usun, et meie sisse kodeeritud hõimuinstinktid on tugevamad, kui ise tunnistame. Vaatad, kuidas inimesed tantsivad näiteks GusGusi teknorütmi järgi, ja näed, et siin ja praegu unustasime hetkeks oma erinevused, et koos tantsida, ning see loob võimsa vundamendi paremaks kooseksisteerimiseks." Foto: Ilja Smirnov / JK Narva Trans

Alati särasilmne ja katkematult südikas Helen Sildna räägib Põhjarannikule sellest, mis annab talle adrenaliini ning paneb teda tegutsema. Helen räägib äsjase "Station Narva" festivali valguses, milline on kultuuri jõud ning kuidas positiivne koos tegemise vaim ühiskonda paremaks ja targemaks teeb.

Pärast kaht "Station Narva" festivali ja Narva kultuuripealinnaks kandideerimise maratoni on sinuga vesteldes lausa tunne, nagu räägiksin peaaegu juba Ida-Viru inimesega. 

Olen märganud, kuidas Ida-Virus tegutsevad mujalt tulnud püüavad sellele justkui õigustust leida. Mõned toovad välja oma juured või selle, kuidas nende isiklik ajalugu on maakonnaga seotud, või peavad vajalikuks õigustada oma tegevust sellega, mitu aastat nad Ida-Virus on tegutsenud. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles