Toidukuul serveeritakse kaevurigurmeed

Põhjarannik
Copy
Kui programmi Eesti Maitsed juht Aivar Hanson leidis, et kaevandusmuuseum on äge koht, kus gurmeetoite pakkuda, oli selle juht Etti Kagarov (pildil) mõttega päri.
Kui programmi Eesti Maitsed juht Aivar Hanson leidis, et kaevandusmuuseum on äge koht, kus gurmeetoite pakkuda, oli selle juht Etti Kagarov (pildil) mõttega päri. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

November on Ida-Virumaal toidukuu, mil maitseseiklusi pakutakse Narvast Peipsini.

Ida-Viru turismiklaster kutsub Ida-Virumaale maitseseiklusi nautima terve novembrikuu jooksul. 

Laupäeval, 9. novembril serveeritakse kaevandusmuuseumis Kohtla-Nõmmel kolmekäigulist lõunasööki, mida seal iga päev nautida ei saa. Kaevurigurmeed maa all ja maa peal pakuvad Moskva hotelli Metropol peakokk Andrei Šmakov koostöös Ida-Virumaa kutsehariduskeskuse õpetajate ja õpilastega. Menüüs on näiteks pardiborš ja haugikotletid. 

"Selle idee autor on Aivar Hanson [programmi Eesti Maitsed juht ja restoranijuhi White Guide Baltimaade sisujuht  toim.]. Ta leidis, et kaevandusmuuseum on äge koht, kus gurmeetoite pakkuda. Kuna meie köögis puuduvad selle valmistamiseks võimalused, valmivad toidud Ida-Virumaa kutsehariduskeskuses ja tuuakse sealt kohale," rääkis kaevandusmuuseumi juhataja Etti Kagarov. 

Samal päeval on Jõhvis asuvas Gruusia trahteris Mimino veinide Pheasant's Tears degustatsioon. Veinide kõrvale saab nautida Mimino kokkade Gruusia maitsepalasid. Terve novembrikuu jooksul on trahteris grillivalik soodsamalt. 

Toidukuusse langeb ka 1920-30ndate stiilis mõrvamüsteerium ja pimeõhtusöök Mäetaguse mõisas. Alutaguse huvikeskuse teatel täitusid 15. novembril toimuva seltskonnamängu kohad kiiresti.

Mäetaguse mõisa restoran Rosen pakub toidukuu puhul novembri teisest nädalast uut menüüd, mis on BBQ-hõnguline. Liharoad valmivad päris tulel uues lepapuuga köetavas BBQ-ahjus.

Toidukuu eripakkumisi leiab mitmes Ida-Viru söögikohas. Maitseseikluste kaart on üleval veebilehel idaviru.ee. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles