Teenekas Virumaa kroonik Ago Gaškov käib ajaga sammu

Teet Korsten
Copy
Ago Gaškov: "Mul pole rolli: lihtsalt olen ja vaatan, mis toimub. Kuidas ma saan protsesse mõjutada? Ma ei saa, ma ei ole mingi hall kardinal. Ma ei tea, mis roll inimesel on. Inimesel on mingi roll, aga ta tõenäoliselt ise seda ei tea − kui ta pole just lavale mängima pandud."
Ago Gaškov: "Mul pole rolli: lihtsalt olen ja vaatan, mis toimub. Kuidas ma saan protsesse mõjutada? Ma ei saa, ma ei ole mingi hall kardinal. Ma ei tea, mis roll inimesel on. Inimesel on mingi roll, aga ta tõenäoliselt ise seda ei tea − kui ta pole just lavale mängima pandud." Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Nagu Jeesuslaps, tähistas ka Ago Gaškov 25. detsembril oma sünnipäeva, aga kui esimene sündis umbes aastal null, siis Ago tuli ilmale täpselt 60 aastat tagasi. Kui esimene käis ringi, tegi trikke ja õpetas, siis Ago käib ringi, uurib ja jäädvustab ning võib-olla ka õpetab, kui küsida-kuulata osatakse. Seda juba rohkem kui poole oma elust ning tavaliselt kaamera ja mikrofoni abil.

Nüüd on sul juba nii soliidne staaž, et oled äkki mõelnud Koguja raamatu laadsele teosele, kus annad teistelegi teada, mida pika töömehetee ning elukogemuse varal kogenud ja kogunud oled? 

Koguja raamat on Piiblis küll kõige arusaadavam raamat − vähemalt mulle, kes ma olen pagan, tundub nii. Aga ei! Pole mõelnud, ei kirjuta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles