Narva endine peaarhitekt Ivan Sergejev asub inim- ja looduskeskkonda lepitama

Ilja Smirnov
Copy
Ivan Sergejev oma viimasel tööpäeval Narva peaarhitekti kabinetis. Tema selja taga seinal ilutsevad meeldetuletused ligi nelja aasta jooksul aset leidnud tähenduslikumatest ja olulisematest sündmustest. Osa neist "eksponaatidest" suundub koos Sergejeviga Tallinna.
Ivan Sergejev oma viimasel tööpäeval Narva peaarhitekti kabinetis. Tema selja taga seinal ilutsevad meeldetuletused ligi nelja aasta jooksul aset leidnud tähenduslikumatest ja olulisematest sündmustest. Osa neist "eksponaatidest" suundub koos Sergejeviga Tallinna. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

2016. aasta alguses asus Narva linna peaarhitekti ametisse tolleks hetkeks juba maailmakogemuse ja hea rahvusvahelise haridusega arhitekt Ivan Sergejev. Oma kodulinna naasis ta uue põlvkonna ja sootuks uue kvaliteediga ametnikuna. Ent 10. jaanuaril oli Sergejevil Narva linnarhitektina viimane tööpäev: nüüdsest asub ta tööle majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi keskkonnasäästliku ehituse nõunikuna. Vestlesime Sergejeviga tema uutest valikutest ja Narvas saadud kogemustest.

Detsembris sai kinnitust juba mõnda aega liikvel olnud kuulujutt teie lahkumisest Narva linnaarhitekti ametist ja uuest töökohast Tallinnas. Kuidas läks nõnda, et pealinn meelitas enda juurde inimese, kellel on oma kodulinnas olemas nii tasuv töö kui ka hea staatus?

Siin on palju faktoreid ning otsus töökohta vahetada ei tulnud kohe kindlasti palga pärast, sest palgas ma ei võida. Ma ei sõida ära ka mitte sellepärast, et Narvas kuidagi halb oleks. Lihtsalt on nimekiri asjadest, mille ma sain siin ära teha, Tallinnas aga tekkisid need asjad, millega peab samuti tegelema. Ning minu panus seal võib praegu osutuda mõnes mõttes olulisemaks: hakkan majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumis tegelema keskkonnasäästliku ja energiatõhusa ehituse küsimustega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles