Ida-Viru mehed aitasid Admiral Bellingshauseni sihile

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Kapten Meelis Saarlaid ja vahetusmadrus Andres Vainola koos kohaliku Recife sadama abilisega naasmas kaldalt järjekordselt edukalt proviandi reisilt. Proviandiks ei olnud ainult mootoriõli, vaid ka rumm, mida kapten lubas välja kirjutada, kui meeskonnaliikmed olid millegi heaga hakkama saanud.
Kapten Meelis Saarlaid ja vahetusmadrus Andres Vainola koos kohaliku Recife sadama abilisega naasmas kaldalt järjekordselt edukalt proviandi reisilt. Proviandiks ei olnud ainult mootoriõli, vaid ka rumm, mida kapten lubas välja kirjutada, kui meeskonnaliikmed olid millegi heaga hakkama saanud. Foto: Erakogu

Teisipäeval, kui president Kersti Kaljulaid jõudis Antarktikasse, et ühineda Admiral Bellingshauseni ekspeditsiooniga selle tipphetkel, kuulasid meresõiduhuvilised Toila sadamas ühe etapi kaasa teinud Andres Vainola ja Meelis Tindi reisimuljeid.

Toila vabatahtlike merepäästjate majas toimunud jutuõhtu kutse oli intrigeeriv: kuuajaline elu purjelaevas kahe tunniga kahe madruse pilgu läbi.

Üks jutuvestja oli puhta oma − ettevõtja ja Toila vabatahtlik merepäästja Meelis Tint. Andres Vainola on küll Harjumaal asuva Koljunuki sadama rajaja ja sadamakapten, ent oma praeguse töö tõttu Enefit Kaevanduste juhatuse esimehena Ida-Virumaaga vägagi seotud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles