Ida-Virumaa tuntuim koolijuht sai pärast vallandamist kaheksa tööpakkumist

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Heidi Uustalu sõnul tunneb ta tänini, et tema vallandamisega tehti talle põhjendamatut ülekohut, ning seetõttu on ta oma õiguste kaitseks kohtusse pöördunud.
Heidi Uustalu sõnul tunneb ta tänini, et tema vallandamisega tehti talle põhjendamatut ülekohut, ning seetõttu on ta oma õiguste kaitseks kohtusse pöördunud. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Varem ma mõtlesin, et see oli mul viimane kord kohalikel valimistel kandideerida. Aga pärast seda kõike, mis on toimunud, olen kindlalt otsustanud valimistele minna," ütleb Kiviõli 1. keskkooli endine direktor Heidi Uustalu, kelle poliitilistel põhjustel ametist tagandamine tekitas pahameeletormi kohalikus kogukonnas ning vallandas üleriigilise poleemika selle üle, kuidas kaitsta koole kohaliku poliitilise vägivalla eest. 

Teie vallandamisele järgnenud torm on nüüd vaibunud, olete uues ametis ning koolis jätkub õppetöö. Kui sageli praegu juhtunu peale mõtlete?

Kindlasti ei mõtle iga päev. Aga eks meelde tuleb ikka ja sõprade seltskonnas tuleb jutuks, inimesed tunnevad huvi, kuidas mul läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles