Viru Vangla ametnikul tuvastati koroonaviirus

Põhjarannik
Copy
Viru Vangla Jõhvis.
Viru Vangla Jõhvis. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Neljapäeval tuvastati koroonaviirus Jõhvis asuva Viru Vangla ametnikul. 

Vanglate pressiesindaja teatel oli ametnik viimati  vanglas kohapeal tööl 27. märtsil, seejärel on ta olnud kodutööl. "Vangla uurib võimalikke kokkupuuteid teiste töötajatega ja korraldab vajadusel testimise. Haigestunud ametnik viibib kodusel ravil," teatas pressiesindaja. 

Varem on vanglateenistujatest positiivse testi andnud üks Tartu vangla ametnik ning üks sisekaitseakadeemia justiitskolledži kadett.

Aprilli algul positiivse koroonatesti tulemuse saanud Tartu ametnik on tänaseks tervenenud, kuid viibib endiselt koduses karantiinis. Samuti on tervenenud kadett, kes nakatus oma kodukohas koroonaviirusesse teenistusest eemal viibides. 

Pressiesidnaja teatel saab olemasolevate andmete põhjal öelda, et kõik koroonaviirusesse nakatunud vanglateenistujad on saanud nakkuse väljastpoolt vanglat.

Viru vanglas oli 13. aprilli seisuga 720 vangi. 

Seoses koroonaviiruse nakkusohuga ja vajadusega tõkestada viiruse levikut vanglatesse ei toimu alates 14. märtsist kokkusaamisi ja 16. märtsist on täiendavad liikumispiirangud. Vange hoitakse reeglina oma kambrites ööpäevaringselt. Vangidel on jätkuvalt võimalik kohtuda kaitsjate, advokaatide, konsulaaresindajate ja vaimulikega. Samuti on neil võimalik kaitsjate, advokaatide ja riigiasutuste esindajatega suhelda telefoni teel. Isiklikke telefonikõnesid on võimalik pidada vähemalt üks kord nädalas.

Vanglad ei võta vastu isiklikult kohale toodud pakke. Vastu võetakse vaid posti teel saadetud pakid.

Neljapäeva hommikuse seisuga oli Ida-Virumaal koroonaviirus diagnoositud 90 inimesel. Teste on alates epideemia algusest tehtud 3370. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles