Opositsiooni kiusamist uurinud riigikogu komisjon tahab muuta seadust

Erik Kalda
, ajakirjanik
Copy
Nii Narva linnavolikogus kui riigikogus opositsioonis olev Katri Raik pooldab korruptsioonivastase erikomisjoni juhina seadusemuudatusi, mis kohalike volikogude opositsiooni liikmete sageli formaalsed õigused ka tegelikkuses tagaks.
Nii Narva linnavolikogus kui riigikogus opositsioonis olev Katri Raik pooldab korruptsioonivastase erikomisjoni juhina seadusemuudatusi, mis kohalike volikogude opositsiooni liikmete sageli formaalsed õigused ka tegelikkuses tagaks. Foto: Ilja Smirnov / Põhjarannik

Riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon eesotsas Ida-Virumaalt valitud parlamendi liikme Katri Raigiga uuris kõigilt Eesti omavalitsustelt opositsiooniga arvestamist volikogudes ning tegi selle tulemusel mitu ettepanekut kohaliku omavalitsuse korralduse seaduse muutmiseks. Muu hulgas peaks seadus võimaldama volikogu liikmel oma õiguste kaitseks kohtusse pöörduda ning määrama, et omavalitsuse asutuse juhid valitakse avaliku konkursiga.

Möödunud sügisel saatis riigikogu korruptsioonivastane erikomisjon kõigile 79 Eesti omavalitsusele ringkirja, kus taheti teada, kuidas on omavalitsustes kaasatud opositsioon ning mil moel tagatud poliitilise vähemuse seaduslikud õigused.

Ettepanek seaduse muutmiseks 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles