Koroonapuhang lisas Ameerikas vahetusõpetajaks olemisele vürtsi

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Anna-Liisa Nurgamaa UNCW Watsoni kolledžis, kus vahetusõpetajad end kahel päeval nädalas täiendasid. Ühes töötoas pidi igaüks kujutama lõuendil seda, millist klassiruumi ta soovib näha.
Anna-Liisa Nurgamaa UNCW Watsoni kolledžis, kus vahetusõpetajad end kahel päeval nädalas täiendasid. Ühes töötoas pidi igaüks kujutama lõuendil seda, millist klassiruumi ta soovib näha. Foto: Erakogu

Ameerika Ühendriikides vahetusõpetajaks käinud Anna-Liisa Nurgamaa andis võõral maal tunde klassiruumis ja jätkas samal ajal veebi kaudu oma Iisaku gümnasistide juhendamist. Koju naastes sai distantsõppest igapäevane reaalsus.

Selleks, et Ameerikasse vahetusõpetajaks pääseda, tuli kandideerida Fulbrighti stipendiumile. Kui keeruline see kadalipp oli?

2019. aasta jaanuaris täitsin kandideerimisvormi, positiivse vastuse sain septembris. Kui sain vestlusvoorust läbi, olin Eestis nelja parema hulgas ja meil võimaldati sooritada Ameerika valitsuse kinnimakstud rahvusvaheliselt tunnustatud TOEFLi inglise keele test. Sealt sai edasi kaks eestlast. Algul arvasin, et võib-olla ongi riigi peale kaks kohta, aga kohale jõudes tuli välja, et pingerida moodustati üle kogu maailma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles