Politsei kutsuti korteriühistu koosolekut laiali ajama

Copy
Ühe Kohtla-Järve korteriühistu üldkoosolekul peeti kinni kõikidest kehtivatest reeglitest, ent üks majaelanik, kes ise koosolekul ei osalenudki, otsustas sellest hoolimata politsei kohale kutsuda.
Ühe Kohtla-Järve korteriühistu üldkoosolekul peeti kinni kõikidest kehtivatest reeglitest, ent üks majaelanik, kes ise koosolekul ei osalenudki, otsustas sellest hoolimata politsei kohale kutsuda. Foto: Erakogu

Kuna avalike ürituste läbiviimisel kehtivad endiselt mõningased piirangud, on korteriühistute juhatused sunnitud nende jaoks oluliste otsuste vastuvõtmist edasi lükkama. Või siis koosolekud ikkagi läbi viima, riskides sellega, et sinna võib kohale tulla politsei − just nõnda ühes Kohtla-Järve majas juhtuski.

Tavaliselt korraldavad korteriühistud möödunud aasta aruande ja uue aasta tööplaani kinnitamiseks üldkoosolekuid kevadel. Kuid praegu pole seda koroonaviiruse tõttu lihtne teha ning ühistute juhatused on valiku ees, kas oma koosolekud nüüd siiski läbi viia või lükata need paremate aegade saabumiseni edasi.

"Ent kuidagimoodi tuleb ju edasi töötada ning teha seda, mida on suveperioodi saabudes võimalik ära teha. Kulutuste kinnitamiseks aga on vaja üldkoosoleku otsust, seetõttu otsustasime seda edasi mitte lükata," ütles mitme Kohtla-Järve korteriühistu juht Raissa Vares. "Viime koosolekuid läbi õues või maja keldriruumis. Kehtivatest reeglitest aitab kinni pidada see, et meie ühistu põhikirja kohaselt võib otsuse vastu võtta ka siis, kui koosolekust võtab osa 30 protsenti korteriomanikest."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles