Orthodox Singers esitab Kohtla-Järvel kirikumuusikat

Põhjarannik
Copy
Homsel kontserdil kõlab Orthodox Singersi esituses süüria, kreeka, serbia ja vanavene kirikumuusika.
Homsel kontserdil kõlab Orthodox Singersi esituses süüria, kreeka, serbia ja vanavene kirikumuusika. Foto: orthodoxsingers.com

Neljapäeval, 2. juulil kell 19 astub Kohtla-Järve kultuurikeskuses üles Eesti tunnustatud koorikollektiiv Orthodox Singers. Kontsert toimub festivali "Seitsme linna muusika" raames ning sissepääs on tasuta. 

Vokaalansambel Orthodox Singers on tuntud õigeusu kiriku muusika tutvustaja ja edendajana nii Eestis kui ka välismaal ning on teadaolevalt ainus alaliselt tegutsev segaansambel selles žanris. Ansambel on pühendunud eeskätt varajasele õigeusu kirikulaulule, mida kontserdisaalis kuuleb harva. 

Ansambli kunstiline juht ja dirigent Valeri Petrov asutas Orthodox Singersi 1989. aastal. 30 tegutsemisaasta jooksul on Orthodox Singers esinenud Venemaal, Ameerika Ühendriikides, Rootsis, Taanis, Soomes, Norras, Saksamaal, Suurbritannias, Prantsusmaal, Iirimaal, Liibanonis, Ungaris ja Poolas, andnud kontserte Moskva Õnnistegija Kristuse peakirikus, Rootsi Uppsala toomkirikus, Moskva Tšaikovski-nimelise konservatooriumi suures saalis, USA Philadelphia toomkirikus, astunud üles Stratford-upon-Avoni festivalil, Nottinghami ja Chelsea festivalil jm ning olnud paljude rahvusvaheliste konkursside laureaatide hulgas. 

Professionaalsetest muusikutest koosneva ansambli esinemismaneeri iseloomustavad täielik süvenemine pühakirja igasse sõnasse, laitmatu hääletehnika, täpselt läbi mõeldud dünaamiline kava ning erakordne stiilitunnetus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles