Iisaku gümnaasiumi on tabanud noorte õpetajate sadu

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Pildile õnnestus püüda Ahto Murdsalu, Alice Põdra, Kristiina Avel, Kadri Jaanipere ja Rahel Rae. Puudu on keemiaõpetaja Martin Jürisoo, kes on samal ajal Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži tudeng, ja kehalise kasvatuse õpetaja Merily Murdsalu, kellel samuti kolmapäeval tunde ei olnud. Pildil olijatest ainsana liitus Kristiina Avel kollektiiviga juba eelmisel õppeaastal.
Pildile õnnestus püüda Ahto Murdsalu, Alice Põdra, Kristiina Avel, Kadri Jaanipere ja Rahel Rae. Puudu on keemiaõpetaja Martin Jürisoo, kes on samal ajal Tallinna tehnikaülikooli Virumaa kolledži tudeng, ja kehalise kasvatuse õpetaja Merily Murdsalu, kellel samuti kolmapäeval tunde ei olnud. Pildil olijatest ainsana liitus Kristiina Avel kollektiiviga juba eelmisel õppeaastal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Iisaku gümnaasiumis astus sügisest klassi ette kuus noort õpetajat, mis langetas õpetajaskonna keskmist vanust hoobilt kahe aasta võrra − 42 eluaastale. Sealjuures oli õpetajaskond siin varemgi Eesti keskmisest noorem.

Iisaku gümnaasiumis töötab praegu 31 õpetajat. Neist kuus on noored, kes alustasid sügisel. Üks noor õpetaja liitus kollektiiviga mullu. Kuidas juhtus, et üht väikest maagümnaasiumi tabas selline noorte õpetajate sadu?

"Mina ei oska muud midagi öelda, kui et Iisaku gümnaasium on väga tublit tööd teinud," kommenteeris direktor Külli Guljavin, tähendades, et suurem osa noortest õpetajatest on kooli enda kasvandikud. "Mitmed on isegi ühe klassijuhataja käe alt tulnud. Lubasime Ilme Lillemäele selle eest medali anda, et ta on olnud nii tubliks eeskujuks."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles