Esmaspäeval ei lisandunud Ida-Virumaale ühtki positiivset koroonatesti

Põhjarannik
Copy
Töö koroonatestidega.
Töö koroonatestidega. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Esimest korda alates augusti keskpaigast ei osutunud viimase ööpäeva jooksul ühegi Ida-Virumaa elaniku koroonatest positiivseks. 

Esmaspäeva hommikul teatas terviseamet Eestis seitsmest uuest haigusjuhtumist, millest ükski polnud Ida-Virumaal.  

Koroonasse haigestumise tase langes Ida-Virumaal läinud nädalavahetusel oktoobrikuu kõige madalamale tasemele.

Viimase 14 päeva haigestumus 100 000 elaniku kohta langes pühapäeval Ida-Virumaal tasemele 111,0. Septembri lõpus tõusis see näitaja üle 130 ja jõudis 8. oktoobril senisesse tippu: 153,4.  

Teiste maakondadega võrreldes on Ida-Virumaal haigestumus endiselt suurim ja Eesti keskmisest näitajast − 35,29 − kolm korda suurem.

Esmaspäevahommikuse seisuga on terviseameti jälgimisel 830 Ida-Virumaa elanikku, kellest on haigestunud 153. Ligikaudu pooled haigestunutest on Sillamäe elanikud. 

Ida-Virumaal on vähenenud ka uute tuvastatud haigusjuhtumite arv. Kui üle-eelmisel nädalal oli neid 95, siis lõppenud nädalal 56.

Ida-Virumaal on endiselt seitse aktiivset kollet. Neist suurim on Sillamäe Vanalinna kooli kolle, millega on seotud 36 inimest. Jõhvi hooldekeskuse koldega on seotud 19 inimest.

Uus koroonaviiruse puhang algas Ida-Virumaal augusti keskpaigas. Kui selle ajani oli alates märtsist viirus diagnoositud kokku 180 Ida-Virumaa elanikul, siis kahe järgnenud kuu jooksul on maakonnas nakatunud rohkem kui 560 inimest. Eriti ägedaks muutus puhang alates septembri keskpaigast. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles