Anne Endjärv: "Patt on minna mööda, kui näed, et saab teha paremaks"

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Anne Endjärv valiti teist aastat järjest Ida-Virumaa aasta õppeasutuse juhiks. Teist õppeaastat juhib ta kooli, mis kaotas koos gümnaasiumiastme lahkumisega ka osa eestikeelsest keskkonnast. "Ilma riigi toeta ei ole me enam võimelised heal tasemel eestikeelset õpet tagama," tunnistas ta.
Anne Endjärv valiti teist aastat järjest Ida-Virumaa aasta õppeasutuse juhiks. Teist õppeaastat juhib ta kooli, mis kaotas koos gümnaasiumiastme lahkumisega ka osa eestikeelsest keskkonnast. "Ilma riigi toeta ei ole me enam võimelised heal tasemel eestikeelset õpet tagama," tunnistas ta. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

Anne Endjärv juhib eesti kooli, kus vene kodukeelega õpilasi on juba rohkem kui eestlasi. Küsime Kohtla-Järve Järve kooli direktorilt, kuidas sellise kaelamurdva ülesandega hakkama saada ja sealjuures oma tegemistega nii silma paista, et sind valitakse teist aastat järjest Ida-Virumaa aasta õppeasutuse juhiks.

Kui Järve kool oli gümnaasium, oli see riigieksamite tulemuste põhjal stabiilselt parim eesti kool Ida-Virumaal. Kas gümnaasiumiastme lahkumine on teinud kooli nõrgemaks?

Ta on võtnud ära mõningaid võimalusi: gümnaasiuminoored on iseseisvamad ja me saime neid rohkematesse kohtadesse osalema saata. Gümnaasiumiaste lisab vürtsi, värvi ja võimalusi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles