Heino Lipp − medaliteta, kuid rahva südames (1)

Erik Gamzejev
Copy
Selline peaks Heino Lipu pronkskuju tulema skulptor Aivar Simsoni esialgse kavandi põhjal.
Selline peaks Heino Lipu pronkskuju tulema skulptor Aivar Simsoni esialgse kavandi põhjal. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

"Säravad medalid jäid tal võitmata, aga rahva hinges on ta sügaval," ütles sel kolmapäeval Maidla spordihoones südamlikult Gerd Kanter, kel endal on olemas kõigi tiitlivõistluste kuldmedalid, Heino Lipu kohta, kes oli aastaid tulemuste poolest maailma tipus nii kuulitõukes kui kümnevõistluses, kuid keda nõukogude võim kordagi piiri taha võistlema ei lubanud. 

Kanteril on hea meel olla osaline ettevõtmises, millega tahetakse Heino Lipu sajandaks sünniaastapäevaks püstitada Maidla mõisaparki tema pronkskuju. "Selliste spordikangelaste üle võib iga kant uhke olla. Ida-Virumaal on kaks suurt nime: Paul Keres ja Heino Lipp. Nad mõlemad on tähtsad peale sportlike tulemuste ka sotsiaalsest seisukohast," ütles ta. 

Kanteri sõnul võiks Maidlas tulevikus toimuda igal aastal Heino Lipu nimeline spordikonverents ja selline kuulitõukevõistlus, kuhu tuleks ka maailma tipptegijaid.  "Usun, et Eesti head inimesed leiavad võimalused sellesse ettevõtmisse panustada," lausus Kanter.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles