Aet Kiisla: Ükski terviserada ei asenda normaalset palka, aga see mõjutab üldist elukvaliteeti

Sirle Sommer-Kalda
, ajakirjanik
Copy
Idavirulaste liikumisuuringu tegija Aet Kiisla Sillamäe terviserajal, kus jäi südapäeval silma hulk kepikõndijaid. Kui reastada Ida-Virumaal harrastatavad spordialad populaarsuse järgi, siis kõige rohkem tegeldaksegi kõndimise või kepikõnniga. Samuti on populaarsed rattaga sõitmine, jooksmine, võimlemine ja jõuharjutused, suusatamine.
Idavirulaste liikumisuuringu tegija Aet Kiisla Sillamäe terviserajal, kus jäi südapäeval silma hulk kepikõndijaid. Kui reastada Ida-Virumaal harrastatavad spordialad populaarsuse järgi, siis kõige rohkem tegeldaksegi kõndimise või kepikõnniga. Samuti on populaarsed rattaga sõitmine, jooksmine, võimlemine ja jõuharjutused, suusatamine. Foto: Matti Kämärä / Põhjarannik

TÜ Narva kolledži ühiskonnateaduste õppejõud, tervisesportlane ja ultrajooksude korraldaja Aet Kiisla uuris Ida-Virumaa omavalitsusliidu tellimusel, millised on siinsete elanike liikumisharjumused ning kuidas neid saab toetada.

Teeme intervjuu Sillamäe terviserajal. Esiteks on Sillamäe sinu elukoht, teiseks on vähemalt selle uuringu järgi tervisespordiga tegelevate inimeste osakaal siin kõige kõrgem − 87 protsenti, jättes napilt Alutaguse ja Toila valla selja taha.

See on lihtsalt üks küsitlus. Ega seda osakaalu ei ole lihtne mõõta. Sest mida me mõõdame: kas seda, mitu tundi nädalas keegi jalutab, või seda, kes ennast sportlaseks peab?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles